FRANSA'nın ikinci büyük şehri Lyon'da Filistin için gösteri düzenlendi. Lyon'un büyük meydanlarından Place Des Terreaux'da sıkı emniyet önlemleri ile başlayan gösteri yürüyüşü 2 kilometre ileride bulunan Lyon'un bir diğer büyük meydanı Place Bellecour'da sona erdi.
Yürüyüşe yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Çeşitli Türk derneklerinin de katıldığı gösteri yürüyüşü Filistin ile dayanışma derneği, insan hakları derneği, Fransa komünist partisi tarafından ortaklaşa düzenlendi. İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticilerinden Amar Ayad, Gazze şehrine yapılan bombardımanın derhal durdurulması gerektiğini, bu bombardımanda çoğunlukla kadın, çocuk ve ihtiyarların öldürüldüğünü, aynı zamanda Gazze'ye yapılan ambargonun derhal kaldırılması gerektiğini, Filistin topraklarının işgaline son verecek barış görüşmelerinin derhal başlatılmasını ve Fransa hükümetinden İsrail'e, barış masasına oturması için, baskı yapmasını istediklerini söyledi.
Yürüyüşe katılanlar Katil İsrail, Filistin yaşayacaktır sloganları atarken İsrail mallarının boykot edilmesini isteyen bildiri dağıttı.

FOTOĞRAFLI