AYNI zamanda Lyon DİTİB Derneği'nin başkanlık görevini de sürdüren Lyon başkonsolosluğu din hizmetleri ateşeliğinde görev değişimi yapıldı.
DİTİB Derneği'nin Lyon'un yakın banliyösü Decines'de inşa edilen yeni merkezinde yapılan bir veda yemeği ile bir araya gelen ve DİTİB'e bağlı derneklerin başkanları ile gerçekleşen yemekte, 2009 senesinden bu yana aynı görevi yürüten Hüseyin Avni Böge yerine gelen yeni ataşe Ahmet Turan Özdemir'i tanıttı.
Lyon Başkonsolosu Hilmi Ege Türemen, Paris Din İşleri Müşaviri Izzet Er ve Strasburg Başkonsolosluğu Din İşleri Ateşesi Fazlı Arabacı'nın da bulundukları veda yemeğinde 13 bin metrekarelik arsada 1800 metrekare kapalı alan olarak kurulan Lyon DİTİB Merkezi'nin kuruluşunda büyük emek harcayan Hüseyin Avni Böge'ye teşekkür edildi. 
Fransa'nın en büyük DİTİB merkezlerinden biri olan Lyon'daki dernek binası,  ibadethane, kütüphane, toplantı salonları, mutfak ve yönetim bürolarından oluşuyor. Proje tam olarak bittiğinde bir anaokulu, bir kreş ve bir güsulhaneden oluşacak ve bölgede yaşayan Türk vatandaşlarının tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek.
Güney Fransa'da faaliyet gösteren 101 derneğin bağli olduğu DİTİB'in cenaze derneğinde 25 bin aileden fazla üyesi bulunuyor ve 80 bin vatandaşa hizmet veriyor.

EA(AÖ/İD)