ALMANYA'NIN Hannover kentinde, Türkiye'de yaşayan kan kanseri (lösemi) hastası bir çocuk için kampanya düzenlendi. Yakalandığı lösemi hastalığıyla mücadele eden 14 yaşındaki Ozan Bulduk için Hannover Grundschule'de kampanya düzenlendi. Hemşire Birgül Tortamiş'in girişimleri, Alman İlik Bankası DKMS 'nin desteğiyle düzenlenen kampanyaya çok sayıda hayırsever katıldı. Ozan için düzenlenen kampanyaya Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay da destek verdi.
ÇARŞI DESTEĞİ
Ozan için düzenlenen kampanya'ya en büyük destek, Beşiktaş'ın dünyaca ünlü taraftar grubu Çarşı'dan geldi. Çarşı Hannover Grubu üyeleri, toplu halde davullarla ve üzerlerinde Beşiktaş formalarıyla kampanyanın yapıldığı okula geldi. 'Ozan sen bizim herşeyimizsin', 'Ozan sen yaşa' sloganlarıyla okula giren Çarşı üyeleri kan örneği verip kampanya sonuna kadar okulda kaldı. Çarşı Grubu üyelerinden Ali Uluer, "Biz buraya Ozan için geldik. İnşallah vereceğimiz kan örnekleri işe yarar. Buradan tüm lösemi hastalarına şifalar diliyoruz. Ozan ve Ozan gibi çocuklara elimizi uzatmalıyız" dedi.
Kampanya'da Türklerin yanı sıra Almanlar da yer aldı. Üzerinde Ozan'nın resimli tişörtünü Alman genç kız, "Yardım için Alman veya Türk olmaya gerek yok. Önemli olan insanlıktır" dedi.
Kampanya sonunda İstanbul'da yaşayan Ozan ve ailesiyle internet üzerinden canlı bağlantı kuruldu. Ozan kendisine destek veren herkese teşekkür etti. Kampanya sonunda bir de hediye kampanyası düzenlendi. Toplanan hediyeler daha sonra Ozan'a gönderildi.

MU(SS)