Aynur TATTERSALL / LONDRA, ()- İSRAİL'in Gazze saldırıları, İngiliz yayın kurumu BBC'nin önünde toplanan ve ülke genelinden başkent Londra'ya gelen yaklaşık 200 bin kişi tarafından protesto edildi.

"BBC sessizliğine son ver", "Filistin için adalet", "Özgür Filistin","İsrail terör devleti", "Gazze'deki soykırıma ve işgale son verin", “Hepimiz Filistinliyiz" gibi sloganlar atan ve pankartlar ile Filistin bayrakları taşıyan protestocular, İngiltere'nin İsrail'e silah ihracatına son vermesi çağrısında bulundular. Türk vatandaşlarının da katıldığı protestoda, yer yer Türk bayrakları taşındı.



ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ’Nİ YUHALADILAR



Protestocular, ABD'nin Londra Büyükelçilği'nin önünden geçerken yuhalayarak, ABD ve Obama karşıtı sloganlar attı.





Olaysız geçen protesto Hyde Park'ta son buldu. Burada Gazze'de yaşananlarla ilgili konuşmalar gerçekleştirildi.



Protestoya, İngiltere'de bulunan çok sayıda Filistin destekçisi ve savaş karşıtı kuruluş katıldı. İsrail'in Gazze saldırılarına başlamasından buyana başkent Londra başta olmak üzere Birleşik Krallık genelinde çok sayıda protesto yapıldı.

 TÜRK BAYRAĞI VE ÜÇ HİLALLİ OSMANLI BAYRAĞI BİRLİKTE DALGALANDI



Filistin Yürüyüşü’nde Türk ve Osmanlı bayrakları birlikte dalgalandırıldı.



İngiliz polisinin verdiği bilgiye göre 50 bin kişiyi saat 12’de BBC önünden başlayıp Oxford Street üzerinden ABD Büyükelçiliği’ne kadar uzanan Gazze yürüyüşünde Stop The War Coalition (Savaşı Durdurun Koalisyonu), on binlerce savaş karşıtını topladı. Üç günlük ateşkesten sonra tekrar başlayan saldırıları protesto eden göstericiler arasında 300 kadar Türk’ün bulunması dikkat çekti. Büyük bir Türk bayrağı açıp yürüyen Türk göstericilerin hemen arkasında



Yeşil renkli 3 hilalli Osmanlı bayrağını taşıyan iki Kıbrıslı Türk, dikkatleri üzerlerinde topladılar.



İngiltere’deki Filistin Forum’u (PFB) “İsrail’in Gazze Saldırganlığına Son” bildirileri dağıtırken Gazze’ye bağış toplamak için “Filistin’e Özgürlük Tişörtleri” satıldı. Gazze Kuşatmasının sona erdirilmesini isteyen göstericiler, Gazze’de çatışmalardan etkilenenler için son 24 saatte Acil Çağrı tarafından 4.5 milyon sterlin bağış toplandığını açıkladılar. Downing Street İngiltere Sağlık Hizmetlerinin sağlık uzmanlarını yaralananlara yardım etmek üzere bölgeye gönderdiğini açıkladı