LONDRA'da kafe işleten Kemal Kalem, işyerine gelen bir müşterinin, "Müslüman mısın?" diye sorduktan sonra kendisine saldırdığını, güvenlik kamerası görüntülerine rağmen polisin duyarsız kaldığını söyledi.
Londra'da 'Kitapçılar Caddesi' olarak bilinen Charing Cross Road'da kafe işleten Kemal Kalem, yanında 2 kişi ile işyerine gelen ve Afganistan'da asker yaptığını belirten bir kişinin, kendisinin Müslüman olduğunu öğrendikten sonra kendisine saldırdığını söyledi. Kalem, şunları anlattı:
"Saat 21.25'te 3 kişilik grup içeri girdi. Sürekli hareket halindeydiler. Birisi direkt nereli olduğumu sordu. 'Türkiye'den' dedim. Kendi aralarında konuştular. Tezgah arkasında çalışan bayan arkadaşa sipariş verdiler. Atletik yapılı olan, Afganistan'dan yeni geldiğini, orada askerlik yaptığını, İskoç askeri olduğunu anlatmaya başladı. Ben bu sırada tabletimle oynuyordum. Müslüman olduğumu öğrenir öğrenmez yanıma geldi ve 'Dışarı gel' dedi. Önce ciddiye almadım. Daha sonra "Müslüman mısın?" diye sordu. Cevabı alır almaz "Selamünaleyküm" diyerek omuzlarımdan tutarak bana kafa attı. Müşteriler dışarı kaçtı. Kafayla vuracağını beklemediğim için gafil avlandım. 25-26 yaşlarında iri yapılı, sarışın, kısa saçlı biriydi. Kolunda dövmesi vardı. 4-5 darbeyle köprücük kemiğim kırıldı, elmacık kemiğimde 4-5 çatlama oldu. Yüzüm darbelerden mosmor oldu. Kafama kilitleme yapınca nefes alamaz hale geldim. Arkadan yumruklamaya başladı. Nefessiz kalınca dışardan gelen insanların müdahalesi sayesinde biraz nefes almayı başarabildim. Yüzümden kan akıyordu. Omuzumda incinme olmuştu."
"POLİSLER İLGİSİZDİ"
Kalem, saldırganın "Polis" lafını duyunca biraz bekledikten sonra dışarı fırladığını, gelen görevlilerin "Bizi mi çağırdın?" diye sorduğunu anlatırken, "Çok ilgisizlerdi. Ne olduğunu sordular. Dükkanda otururken saldırıya uğradığımı söyledim. Saldıranı sordular. 'Beyaz İskoçyalı asker' dedim ve kaçtığı noktayı göstererek 'Koşun yakalarsınız' dedim. Biri kafasını kapıdan uzatıp dışarı baktı ama arkasından gitmedi. Saldırganı yakalamak için hiç gayret göstermediler. Daha sonra ambulans geldi. Güvenlik kamerasını görünce ciddiyeti anladılar. Görüntülere bakarken 'Kaç yumruk attı?' gibilerden şaka yapıyorlardı. Biri Türkiye'ye gittiğini, gördüğü Kuşadası'nı çok beğendiğini, Türk kızlarının güzel olduğunu anlattı. Sanki komik bir olay yaşamışım gibi 'Adam kaçtı' deyince gülüp ilgilenmiyorlardı. Ambulans gelip ilk müdahaleleri yaptı ve beni hastaneye götürdü. Saat 22.30'dan sabah saat 07.30'a kadar hastanede kaldım. Çekilen röntgenlerde elmacık kemiğimin birkaç yerden çatladığı, köprücük kemiğimin kırıldığı ortaya çıktı" dedi.
"SALDIRILAR OLUYOR"
Kemal Kalem, Türk oldukları için saldırıya uğrayan çok kişi olduğunu, ancak, polis korkusundan sessiz durmayı tercih ettiklerini belirterek, "Polis, 'Siz karışmayın biz bakarız' diyor. Cengiz adında bir arkadaş Norwich'den gelmişti. Kafesinden çıkıp evine giderken gençler yolunu kesti ve nereli olduğunu sordular. Türk deyince çenesini kırdılar. Cengiz iki ay hastanede komada kaldı" dedi. Kalem, saldırganın uyuşturucu kullanmış olmasından şüphelendiğini ekledi.