LONDRA, () - İNGİLTERE'nin başkenti Londra'da, Mehmet Hassan (56) adlı Türk'ün evinde dövülerek öldürülmesi, infial yarattı.
Eğlence yerleriyle ünlü West End'teki gazinoların müdavimlerin olan ve evinde, her zaman 20 bin sterlin gibi yüklü miktarda para bulundurduğu iddia edilen 2 çocuk babası Hassan'ın hunharca öldürülmesi, İngiliz basının da geniş yer buldu. Evening Standart gazetesinin araştırmasına göre, Mayfair'de, pazar akşamı Palm Beach Gazinosu'nda pokerde 3 bin sterlin kazanan Hassan'ın Islington'da yaşadığı Belediye evine gelmeden önce 24 yaşlarında bir bayanla Michelin yıldızlı Nobu restoranına gittiği saptandı. Bir gün sonra ise polis tarafından akşam saat 20.40 sularında evindeki, yatak odasında eli- ayağı bağlı ölü olarak bulunan talihsiz Türk'e, kumpas kurulduğu düşünülüyor. Eşinden ayrı yaşayan Hassan'ın, kadınla tuzak kuran bir gasp çetesinin kurbanı olduğu endişe ediliyor. Soruşturmanın devam ettiği belirten polis, cinayet ardından evden neler çalındığının araştırıldığını ifade etti. Polis Olay Yeri Araştırma tutanaklarında, “Eve zorla girildiğini gösteren bir işaret olmadığı, ev sahibinin kapıyı açmış olabileceği" ifadesi yer aldı. Scotland Yard Dedektif Başmüfettişi Andy Partridge, mağdurun pazar akşamı 19.30 ile pazartesi akşamı saat 20.30 arası nerede olduğu yönünde bilgi sahibi olanların kendilerine ulaşmalarını istedi.
ÜNLÜLER POKER ARKADAŞI
Hassan ile en son görüşme yapan bir arkadaşı, "Pazar akşamı Hassan'ı telefonla arayıp, poker oyununun nasıl gittiğini sordum. Gazinoda olmadığını, Nobu Restoran' da yemek yediğini ve beraberinde sokakta tanıştığı bir bayan olduğunu söyledi" dedi. Hassan'ın hayat hikayesine değinen adı açıklanmayan aynı kişi, "Kağıt oyunlarına daha çocuk yaşında sokaklarda başladı. Geçen zaman içinde profesyonel oyuncular arasına girdi. Londra'nın en lüks gazinolarının müdavimi oldu. Sonunda, tuzağa düşürüldü" şeklinde konuştu. Profesyonel pokercilerden olan Londra Yanıyor (London's Burning) adlı televizyon dizisinde itfaiyeci rolüyle meşhur olan Ross Boatman'da, Hassan'ı uzun yıllardır tanıdığınığını güler yüzlü, tatlı sözlü, tez canlı olduğunu söyledi. 50 yaşındaki Boatman, "Hasan doğuştan kumarcıydı. Çılgın Türk, herşey için iddiaya girerdi. Kaybetmek veya kazanmak hiç etkilemezdi. Onun için paradan çok, kumar oynamak, bahse girmek önemliydi" şeklinde konuştu. Hayat bir Kumardır (Life Is A Gamble) adlı kitabında, kendi hayat hikayesini tüm gerçekliğiyle anlatan kumarbaz Andrew Perendes'de, 'En iyi arkadaşının Hassan' olduğunu söyledi. Ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirtten Perendes, "Hassan'ı 8 yaşından beri tanırdım. 11 yaşında kumara başladı. Hiç çalışmadı" dedi.

(SS)