Faruk ZABCI/LONDRA, () -İngiltere'nin en büyük et ve döner üretici firmalarından biri olan Vatan Catering’in sahibi Kıbrıslı Türk Tuncel Nalbantoğlu ve eşi Türkan Nalbantoğlu’nun Petts Wood’daki evi önceki sabah saat 5’de soyuldu.



Edinilen bilgiye göre, Tuncel Nalbantoğlu (70) önceki sabah işe gitmek üzereyken iki siyah soyguncu tarafından etkisiz hale getirdi. Soyguncular, Tuncel Nalbantoğlu’nu üst kattaki eşinin bulunduğu kata sürükleyerek götürdüler ve kasayı açmazsa Türkan Nalbantoğlu’na eşini öldürecekleri tehdidinde bulundular. Vatan Müzik Korusu yöneten, Londra’daki şarkı yarışmalarında jüride yer alan 65 yaşlarındaki Türkan Nalbantoğlu’nu bağlayan soyguncular istediklerini aldıktan sonra koşarak evden uzaklaştıklar. Evde kamera olduğuna dikkat çeken kaynaklar, bazı tanıkların yüzlerinde maske olmayan soyguncuları gördüğünü söylediler.



Soyguncuların Güney Londra’da Bromley’de Petts Wood’daki iki katlı evdeki kasadan haberdar oldukları ve soyguncuların arkasında başkalarının olabileceği iddia edildi.



Omuzundan sakatlanan Tuncel Nalbantoğlu’nun kaldırıldığı hastanede omuzundan ameliyat olduğu ve hala hastanede yattığı öğrenildi. Kemerle bağlanan ve zor dakikalar geçiren Türkan Nalbanoğlu’nun hala geçirdiği şoku atlatamadığı belirtildi.