LONDRA’da Birkbeck Üniversitesi’nde (BBK) Sosyoloji eğitimi gören Türk öğrenci Nurcan Ilgın, "Çocuk evliliğine hayır" temalı 'İsimsiz Gelinler adlı projesine destek için 100 gönüllü arıyor.
Ilgın’ın, Landmark Education Kursu kapsamında hayata geçireceği “Çocuk Evliliğine Hayır” projesi 23 Mart Pazar günü saat 10.00’da gerçekleşecek. Elde edilecek gelir, fakir ülkelerdeki kızların eğitimi ve erken yaşta evlendirilmemeleri konusunda bilgilendirmede kullanılacak. Projeye destek verecek 100 gönüllü aradığını belirten Bursa doğumlu Ilgın, şöyle dedi:
"Annem 14, babam 19 yaşında evlenmiş. Kuzenim 16 yaşında isteyerek evlilik yaptı ama küçük yaşta evliliğin hata olduğunu daha sonraki yıllarda anlamış olsalar gerek. Her fırsatta çocukluklarının ‘özlemiyle’ yaşadılar. Çocuk evliliğine hayır diyecek gönüllülerin desteğini bekliyorum. Bizi bu önemli projede yalnız bırakmayın.
İngiltere’de 24 bin çocuğun evlendirildi. Özellikle Hindistan, Bangledeş, Türkiye ve bazı Afrika ülkelerinden göç etmiş aileler çocuklarını evlendiriyor. Bu ülke yasaları izin vermese de, tatil için gittikleri memleketlerinde evlendiriliyor. Bu çağda, çağdışı ve insan onuruna uygun olmayan çocuk evliliğine dur diyelim."
Proje, Landmark Education Kursu kapsamında gerçekleştiriliyor. Ilgın, projeye destek verecek gönüllülerin kendisi ile, [email protected] adlı e-mail adresinden temas kurabileceklerini ekledi.

HY(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)