LONDRA’da üniversite eğitimi gören Türk öğrenci Nurcan Ilgın, ‘Çocuk evililiğine hayır’ temalı “İsimsiz Gelinler” adlı projesine destek için koştu. Proje, Landmark Education Kursu kapsamında gerçekleştiriliyor.
Aralarında Türkler'in de yer aldığı 5 kilometre koşu mesafeli yarış, Clapham Common’da başladı. 'Çünkü Ben küçük bir Kızım' adı verilen kampanya kapsamında koşan Ilgın, "Kız çocuklarının küçük yaşta zorla evlendirilmelerine karşı başlatılan her türlü etkinlikte yer almak istediğini" söyledi. Ilgın, şöyle dedi:
"Annem 14, babam 19 yasında severek evlenmiş. Kuzenim 16 yasında isteyerek evlilik yaptı ama küçük yaşta evliliğin hata olduğunu sonraki yıllarda hep söylediler. Her fırsatta çocukluklarının ‘özlemiyle’ yaşadılar. ‘Çocuk evliliğine hayır’ diyecek gönüllülerin desteğini bekliyorum. Çalışmalarımız devam ediyor. Bizi bu önemli projede yalnız bırakmayın."
İngiltere’de, yılda 24 bin çocuğun evlendirilme olasılığı olduğuna dikkat çeken Ilgın, "Bu çağda, çağdışı ve insan onuruna uygun olmayan çocuk evliliğine dur diyelim" diye konuştu.
Plan UK isimli yardım kuruluşu tarafından düzenlenen kampanyadan elde edilecek gelir, kızların eğitimi ve çocuk gelinleri engellemek için kullanılacak.
Ilgın, projeye destek verecek gönüllülerin kendisi ile, [email protected] adlı e-mail adresinden temas kurabileceklerini belirtti.

(İD) (FOTOĞRAFLI)