TÜRKİYE'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, görev süresinin dolması sebebiyle Büyükelçilik Rezidansı'nda bir veda resepsiyonu düzenledi.
Londra'da 4 yıllık görev süresini tamamlayan Ünal Çeviköz'ün eşi Emel Çeviköz ile birlikte ev sahipliği yaptığı resepsiyona, Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Türk Sivil Toplum Kuruluşlarının başkanları, yabancı misyonlardan çok sayıda temsilci, İngiliz milletvekilleri ile Lordlar ve çok sayıda seçkin davetli katıldı. Resepsiyonda konuşma yapan Büyükelçi Çeviköz, Londra'da görev yapmaktan son derece memnun olduğunu eşi ile birlikte buradan çok güzel anılarla ayrılacaklarını dile getirdi.
Görevi süresince İngiltere ve Türkiye ilişkilerinin artarak devam ettiğine değinen Çeviköz, göreve başladıktan 10 gün sonra İngiltere Başbakanı David Cameron'ın Türkiye'yi ziyaret ettiğini bu sürede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İngiltere'yi 3 kez, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 kez ziyaret ettiğini, bakanların da birçok kez Londra'ya geldiğini ifade etti. Çeviköz, bu sürede birçok İngiliz siyasinin de Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirtti.
İngiltere'nin kanal adaları Jersey ve Guernsey'i ziyaret eden ilk Türk Büyükelçisi olduğunu da hatırlatan Çeviköz, İngiltere ile Türkiye arasındaki uzun süreli diplomatik ilişkiler dolayısıyla her iki ülke arasındaki ilişkilerin de güçlenerek devam ettiğini dile getirdi. İngiltere'nin Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine verdiği desteğe de değinen Çeviköz, "Sabırlı olun, sizin desteğinizle bir gün AB üyesi olacağız ve üye olduğumuzda İngiltere ile birlikte AB'de olmak istiyoruz. Dolayısıyla AB'den ayrılmayın" dedi. Resepsiyon sonunda davetliler Çeviköz ile sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. 28 Haziran'da görevi süresi sonra erecek olan Çeviköz'ün yerine MİT Müsteşar Yardımcısı Abdurrahman Bilgiç Türkiye'nin Londra Büyükelçisi olarak görev yapacak.

FOTOĞRAFLI