LONDRA'da kariyerini sürdüren ve Cosmopolitan, Trend, Dishy, Society dergilerinde köşe yazıları ve röportajları yer alan Almula Merter, üniversite yöneticisi İngiliz sevgilisiyle kilisede evlendi. Bir hayalini daha gerçekleştiren Almula Merter, "5 yaşımdan beri en büyük hayalim kilisede ve İngilizle evlenmekti" dedi.
Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yazar, yönetmen, seslendirme sanatçısı Ferdi Merter’in kızı olan Almula Merter’in Londra’daki nikahı Methodist Kilisesi’nde kıyıldı.
Robert Churm ile dünya evine giren Almula Merter ‘sürpriz’ evliliğiyle ilgili şöyle konuştu:
"İngiliz geleneklerine göre Methodist kilisede evlendik. Metodist kilise olma özelliği bu kilisenin Martin Luther King ekolü olması. Yani; ırk, dil, din, kültür hiçbir ayrımı kabul etmemesi herkese kapısının açık olması. Eşim Robert, üniversitede direktör danışman. 7 ay önce tanıştık ve evlenmeye karar verdik. Benim kahramanım olan babamın bütün özelliklerini taşıyor. Ayrıca benim 5 yaşımdan beri en büyük hayalim kilisede ve İngilizle evlenmekti. Sonunda gerçekleşti. Annem de, ben İngiltere’ye yerleşme kararı alınca "İngiliz centilmeni bulmadan dönme" demişti bana. Eşim Türkiye aşığı. Balayı İstanbul, Bodrum ve Çeşme’de olacak hatta emekliliğinde orada ev almak istiyor. Hayatım boyunca babamın bir eşini aradım ve nihayet onunla aynı özellikleri taşıyan birini buldum. Çok mutluyum annemler 49 yıllık evli. Onların evlilik şarkısı (Nat King Cole- Autumn Leaves) bizimde şarkımız ve bize de uğurlu gelir inşallah."

(AÖ/İD)