ALMANYA'ya 1963 yılında göç eden ilk Türkler arasında bulunan ve Almanya'daki Türklerin birçok kültür faaliyetine öncülük eden Cengiz İyilik, 80'inci yaşına öğrencileri ile birlikte girdi.
Türk ve Alman kültürüne yaptığı katkılardan dolayı liyakat nişanı ile onurlandırılan ve Köln'ün Cengiz ağabeyi olarak tanınan Cengiz İyilik'i 80. yaş gününde sevenleri ve öğrencileri yalnız bırakmadı. Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin doğum gününe katılarak Cengiz İyilik'e bir buket çiçek verdi. Başkonsolos Engin, “Türk toplumunun kalbi olarak gördüğümüz Köln'deki kültür hayatının gelişimine katkı sağlayan çok önemli hocalarımızdan Cengiz İyilik'e nice güzel yaşlar diliyorum. Müteşekkir olduğumuz eski büyüklerimizden İyilik, şu anda sahip olduğumuz birçok kurumun temellerini atan kişilerin başında geliyor. Bundan sonra da çocukları olarak gördüğü öğrencileriyle nice güzel işler yapmasını temenni ediyorum” dedi.
"ARTIK BU ÜLKE VATANIMIZ OLDU"
Cengiz İyilik ise şunları söyledi:
"1965 yılında kurulan Köln ve Çevresi Türk İşçileri Derneği'nin yönetim kuruluna seçildim, kültür ve eğitim işlerini bana verdiler. O günden bu güne kadar bu kurmuş olduğum Yurdun Sesi Kültür Topluluğu devam ediyor ve önümüzdeki sene 50. yılımızı kutlayacağız.1965 yılında tarihi Köln Katedrali'nde bayram namazı kılınması bizim derneğimizin yaptığı bir organizasyondur. Bizler çalışmaya gelmiştik, şimdi buradaki gençler ise bu ülkede yaşayan insanlar. Şimdi onların, babalarının dedelerinin kendilerine bıraktığı bir takım imkanlarla daha güzel bir yaşamları var. Buradaki topluluk artık burayı vatan bellemiş. Birçok insan mezarlıklarını bile artık buradan alıyor. Biz artık buranın yerlisi olduk, herkesle kaynaştık."

MZ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)