Siyamend KAÇMAZ / MOSKOVA, () - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefon görüşmesi yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Petr Poroşenko'nun ateşkes süresini uzatmama kararının; Rus, Alman, Fransız ve Ukraynalı liderler tarafından daha önce yapılan anlaşmaları bozduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, "Lavrov, Poroşenko'nun ateşkes süresini uzatmama kararının Rus, Alman, Fransız ve Ukraynalı liderler tarafından daha önce yapılan anlaşmaları bozduğunun ve kan dökülmesine sebep olduğunun altını çizdi. Lavrov bu kararın Ukrayna'nın tahmin bile edemeyeceği sonuçlara yol açacağını belirtti" ifadeleri yer aldı.

Aynı zamanda, gönüllü ülkelerin ortak bir şekilde çalışarak çatışmaların en kısa zamanda sona ermesi, insani problemlerin çözülmesi ve Ukrayna'nın iç krizinin sona ermesi amacıyla tarafların görüşmelere başlaması için tüm güçlerini ortaya koymaları gerektiği belirtildi.

Bunun üzerine Kerry, aynı hedeflere sahip olduğunu, fakat hedefe ulaşmak için seçilen yolda bazı fikir ayrılıkları yaşadığını bildirdi.

Poroşenko, 10 günlük ateşkes süresinin sona ermesiyle, dün özel operasyonlara devam etme kararı aldı.