RUYSYA Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Gümrük Birliği'nin kapısının, şartları kabul eden ve anlaşmayı imzalamaya hazır olan her ülke için sonuna kadar açık olduğunu söyledi. Lavrov, Türkiye gibi bazı ülkelerin Gümrük Birliğine katılma isteği için değil serbest bölge kurmak için görüşmek istediğini belirtti.
Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya 24 TV kanalına Gümrük Birliği ile ilgili açıklama yaptı. Sunucuların "Ukrayna Gümrük Birliği'ne girebilir mi?" sorusu üzerine Lavrov, "Gümrük Birliği'nin kapısı ortak ekonomik alan anlaşması da dahil olmak üzere bütün belgelerin altına imza atmaya hazır olan bütün ülkeler için açıktır” dedi.
Lavrov, önümüzdeki Mayıs ayına kadar bütün kısıtlamaları ortadan kaldıracak, malların gümrükten sorunsuz geçmesini sağlayacak Avrasya Ekonomi Topluluğu sözleşmesinin hazır olacağını bildirdi. Lavrov açıklamalarına şöyle devam etti:
"Rusya Federasyonu'na sınırı olmayan birçok ülke Gümrük Birliği sürecine başlamak istiyor. Hindistan, Vietnam ve Türkiye Gümrük Birliği'ne katılma isteğinde bulunmadılar. Ancak bu ülkeler serbest ticaret bölgesi kurmak için görüşmek istediler. Bunun için ülkeler arasında ortak sınırın olup olmaması hiç önemli değil."

SK(AÖ/İD)