RUSYA Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, ABD'nin Rusya'ya yaptırımlarının artık tehdit niteliğinde olduğunu kaydetti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Lavrov, "ABD Dışişleri Bakanı ile görüşmemizde, ABD'ye girişleri yasaklanacak bazı Rus vatandaşlarının listesinin çıkarıldığına dikkat çektim. Kerry öyle bir listenin henüz olmadığını, bunun sadece talimattan ibaret olduğunu söyledi. Ama bu hiçbir şeyi değiştirmez. Vize yaptırımı, G8 hazırlıklarının ve NATO-Rusya görüşmelerinin durdurulmak istenmesi bizim için bir tehdit niteliğinde. Bu uluslararası platformlar bizim için olduğu kadar, ortaklarımız için de büyük önem taşıyor. Kerry'e ültimatom ve yaptırım tehditlerinin çalışmalarımızı engellediğini tekrardan açıkladım ve kendisi bunu anladığını söyledi" dedi.
Moskova ve Washington'un Ukrayna konusunda henüz bir anlaşmaya varamadığını söyleyen Rusya Dışişleri Bakanı açıklamalarına şu şekilde devam etti:
"Henüz anlaşma sağlanamadı. Partnerlerimizin kurmak istedikleri uluslararası mekanizmanın ne olduğunu ve kimlerden oluşacağını anlamak istiyoruz. Bizim için önemli olan 21 Şubat'ta imzalanan anlaşmaya saygı duyulması. Diğer önemli konu ise alınacak kararların Ukrayna'nın tüm bölgeleri tarafından desteklenmesi. Bizim durumumuzda, Kırım ve güneydoğu bölgelerini düşünmeliyiz."

SK(SS)