SIRP Vatandaş Girişimi Başkanı ve Kuzey Mitroçiva Belediye Başkan adayı Oliver İvanoviç, savaş döneminde 10 Arnavutu öldürdüğü iddiasıyla Avrupa Birliği'nin (AB) Kosova'daki Hukuk Misyonu EULEX polisi tarafından tutuklandı.

Sırp Vatandaş Girişimi Başkanı ve Kuzey Mitroçiva Belediye Başkan adayı Oliver İvanoviç, 1999-2000 yıllarında 10 Arnavut'un öldürülmesinde rol aldığı şüphesiyle EULEX polisi tarafından tutuklandı. Kosova bağımsızlığını ilan etmeden önce milletvekilliği de yapan İvanoviç'in, Kuzeydeki Avrupa Birliği'nin (AB) Hukuk Misyonu EULEX'nin binasında tutuklu bulunduğu ve soruşturmanın devam ettiği açıklandı.

EULEX BİNASI ÖNÜNDE SIRP VATANDAŞLAR GİRİŞİMİ ÜYELERİ PROTESTO DÜZENLEDİ

İvanoviç'in tutuklandığının açıklanmasının ardından akşam saatlerinde bir grup Sırp Vatandaş Girişimi üyesi, Kuzeydeki Avrupa Birliği'nin (AB) Kosova'daki Hukuk Misyonu EULEX'un binasının önüne gelerek protesto gösterisinde bulundu. İvanoviç'in serbest bırakılmasını isteyen göstericiler, protestolarını gece geç saatlere kadar sürdürdü.

Oliver İvanoviçin tutuklanmasının ardından Kuzeyde olabilecek kargaşa nedeniyle Kosova Polisi ile Barış Gücü (KFOR) alarma geçti. Mitroviçayı ikiye bölen köprü ise ulaşıma kapatıldı.

Sırp Vatandaş Girişimi yazılı bir açıklama yaparak İvanoviç'in tutuklanmadığı doğruladı. Sırp Vatandaş Girişimi tarafından yapılan açıklamada, "Tutuklma kesinlikle siyasi amaçlıdır, Arnavut topluluğunda tutuklamalarla bir dengenin sağlanması hedeflenmektedir. Bununla aynı zamanda Kosova'da yaşayan Sırp topluluğunda korku ve istikrarsızlığı yaratmanın hedeflendiği de kesindir" denildi. 

TK(SSA)