KOSOVA'nın İpek kentinde kimliği belirsiz kişiler 2 araçtan silahla ateş açılması sonucu 2 kişi ölmüş, 6 kişi de yaralandığı olayda 1 kişi daha kurtarılamadı. Böylece saldırıda ölenlerin sayısı 3’e çıktı. 
İpek kenti merkezinde bulunan Gold Oteli'nin yan tarafından geçen 28 yaşındaki V.K ile 24 yaşındaki L.N.'nın üzerine önceki gün kimliği belirsiz kişiler tarafından iki araçtan otomatik silahla ateş açıldı. V.K. ile L.N.'nin yere yığılması ardından saldırganlar, etrafa rastgele ateş açtıktan sonra kaçtı. Saldırı ardından sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, 28 yaşındaki V.K ile 24 yaşındaki L.N.'nin öldüğünü belirlerken, saldırıda 6 kişi de yaralandı.
Yaralanan 6 kişinden 42 yaşındaki S.M. dün öğleden sonra hastanede kurtarılamadı. Böylece saldırıda ölenlerin sayısı 3'e yükseldi. Tedavi altına alınan yaralılardan 5'nin durumunun ağır olduğu bildirildi. İpek Polisi Müdürü Ahmet İbaray yaptığı açıklamada polis ekiplerinin, saldırganları Kosova- Arnavutluk sınırındaki 20 köyde aradığını açıkladı. İbray, Arnavutluk sınır polisi ile de irtibata geçtiklerini ve arama çalışmalarına onların da katıldıklarını bildirdi. İbray, saldırının kan davasından kaynaklandığını doğrularken, kaçan saldırganların yakalanması için geniş çaplı çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti. Kosova’yı sarsan İpek’teki katliamı, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ve Başbakan Haşim Taçi kınadı.

TK(AÖ/İD)