POLİS MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI ÖNÜNDE PROTESTO DÜZENLENDİ
İpek Polisi Müdürü Ahmet İbaray, Polis ekiplerinin, saldırganları Kosova-Arnavutluk sınırındaki 20 köyde aradığını açıkladı. İbray, Arnavutluk sınır polisi ile de bağlantı kurduklarını ve arama çalışmalarına onların da katıldıklarını bildirdi. İbray, saldırının kan davasından kaynaklandığını doğrularken, kaçan saldırganların yakalanması için kapsamlı çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti. Kosova’yı sarsan İpek’teki katliamı, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ve Başbakan Haşim Taçi kınadı.
Saldırı sırasında ölen 28 yaşındaki Valdet Kelmendi ve Liman Nikay ailerinini yasa boğdu. Kelmendi ailesinin en yaşlı ferdi olan babaanne Feride Kelmendi, göz yaşları içinde Kosova'da kan davalarının durmasını istedi. Feride Kelmend, 2000 yılında kan davası nedeniyle bu aileden 8 kişi vurulduğunu ifade ederek, Kosova Hükümeti ve Kosova Polisi’nin bu konuda duyarsız kaldığını söyledi.
Valdet Kelmendi'nin ve Liman Nikay’ın cenazeleri toprağa verilmeden önce, İpek'teki sivil toplum örgütleri, tabutlar ile ilk önce Polis Müdürlüğü binası önüne gelerek protesto düzenledi. Bu sırada konuşma yapan Fazli Bayraktari, gençlerin kan davası sonucunda ölmelerini engellemek için Kosova Polis’nin adım atmadığını söyleyerek Polis yetkililerini kınadı. Bayraktari, son 5 yıl içinde İpek'te, kan davaları ve çeşitli çatışmalar sonucunda ölenlerin sayısının 47 olduğunu hatırlatarak,vatandaşların korku içinde yaşadıklarını belirtti. Protesto ardından, yüzlerce kişinin hazır bulunduğu kent mezarlığında Valdet Kelmendi'nin ve Liman Nikay'ın cenazeleri toprağa verildi.

TK(AÖ/İD)