KOSOVA'daki çifte vatandaş Kosovalı Türkler ile bu ülkedeki KFOR Barış Gücü bünyesi altında görevli Türk askerleri sandık başına gitti.
Kosova'nın başkenti Priştine'deki Türk Büyükelçiliği'nde Türkiye saati ile 09.00'da başlayan oy kullanma işlemleri 19.00'da sona erecek. Kosova'nın tek Türk belediyesi olan ve Mamuşa'da bulunan çok sayıda çifte vatandaş Kosovalı, Mamuşa Belediyesi Başkanı Arif Bütüç'ün kiraladığı otobüslere binerek oy kullanmak üzere Priştine'ye gitti. Kosova'da KFOR barış gücü bünyesi altında görev yapan 350 Türk subay ve astsubay da oy kullanmak için Priştine'deki büyükelçiliğe geldi. Oyunu kullanan Kosovalı çifte vatandaş Türkler, ilk kez Kosova'da oy kullanmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Oy kullanmak için Büyükelçiliğe gelen Türkler de, Kosova'da oylarını kullandıklarını ve işlemlerin çok iyi ilerlediğini anlattı.
Türk vatandaşı olan Mamuşa Belediyesi Başkanı Arif Bütüç ilk oyunu kullanan oldu. 1 numaralı sandıkta oyunu kullanan Bütüç, çok mutlu olduğunu ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'la iyi dost olan Bütüç, belediyesinde bulunan çifte vatandaşlar için otobüsler kaldırdığını söyledi.
Priştine Büyükelçiliği'nde seçim için iki sandık kurulurken, yaklaşık 1100 kayıtlı seçmen olduğunu bildirildi. Oyunu kullanan Gülferid Topoya "Cumhurbaşkanını seçmek için buraya geldik. Bir de çok mutluyuz , çok gururluyuz. İnşallah Türkiye için en hayırlısı olur. Vatanımızı çok seviyoruz" dedi.
Seçimlerin ikinci tura kalması halinde Kosova’da yaşayan Türk vatandaşları 17 Ağustos'ta yeniden sandık başına gidecek.

FOTOĞRAFLI