KOSOVA'da Doğru Yol Türk Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen geleneksel '18. Uluslararası Süleyman Brina Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülleri' bu yıl da sahiplerini buldu.
Prizren'deki Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği'nde düzenlenen tören merhum Süleyman Brina ile kısa süre önce vefat eden eğitimci- gazeteci Nevzat Hüdaverdi anısına saygı duruşuyla başladı. Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği'ni anlatan slayt gösterisi ardından konuşma yapan 18'inci Uluslararası Süleyman Brina Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülleri Onursal Başkanı Zeynel Beksaç, merhum Süleyman Brina'nın Kosova'da Türk kültürüne büyük hizmetler yaptığını söyledi. Açılış konuşmaları ardından 18. Uluslararası Süleyman Brina Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülleri seçici kurul üyeleri tarafıdan ödüle layık görülen gazeteci, şair, eğitimci ve yazarların isimleri okundu. Ardından ödüle layık görülenlere ödülleri Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği yönetimi tarafından verildi.
EDİRNE VALİSİ DURUER TELEFON İLE BAĞLANDI
Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülü'ne layık görülenler arasında Edirne Valisi Hasan Duruer de vardı. Törene telefonla bağlanan Duruer, üzgün olduğunu ancak bu ödüle layık görüldüğü için çok mutlu olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Pasaportu yanıma almadığım için yanınıza gelemedim. Baharda orada olacağım. Ödüle layık gören kardeşlerime teşekkür ederim." 
Tören okunan şiirlerle sona erdi. 18. Uluslararası Süleyman Brina Balkanlar Türk Kültürü Hizmet ödüllerini bu yıl kazananlar şöyle;
Hasan Duruer (Edirne Valisi,Türkiye), Muhammed Ustaibo (Gazeteci,Yönetici), Doç.Dr.Tahir Kahhar (Şair, Bilim Adamı, Çevirmen, Özbekistan), Todur Zanet (Şair,Yazar, Halk Bilimci Gagauz Yeri- Moldova), Aziz Serbest (Araştırmacı gazeteci, şair,Türkiye), Nuri Karaca (Sanatçı, Makedonya), Fevzi Karamuço (Araştırmacı yazar, gazeteci, Kosova), Cennet İğci (Tiyatro Sanatçısı, Kosova).
  ET(AÖ/İD)