PRİŞTİNE Üniversitesi'nde yapılan kabul sınavlarına katılan 20 bine yakın öğrencinin sınav sonuçları açıklandıktan 3 gün sonra, Tıp Fakültesi'nde yapılan kabul sınavlarında, yolsuzluk ve sınavlar için 2 bin euro'nun rüşvet alındığı iddiaları nedeniyle kabul sınavını geçemeyen adaylar Rektörlük binası önünde protesto gösterisi düzenledi.
Protestoya katılan 100’e yakın öğrenci rüşvet alan profesörlerin tutuklanmasını ve fakülteye kabul edilecek öğrenci sayısında artışa gidilmesini istedi. Priştine Üniversitesi Rektörlük binası önünde toplanan Tıp Fakültesi adayları, kendilerine haksızlık yapıldığını belirtti. Adaylar, sınavda çok sayıda test sorusunda hatalar olduğunu ve bu nedenle kendilerinin puanının düştüğünü, böylelikle fakülteye kabul edilemediklerini dile getirdiler. Protesto edenler Rektörle görüşmek için direndi.
Rektör Prof.Dr. Anton Berişa’yı korumak için polisler rektörlüğe gitmesine rağmen kendisini güvenli hissettiğini belirten Rektör Prof.Dr. Berişa korumaya gelen polisleri geri çevirdi ve protesto edenlerle görüşmeyi kabul etti. Rektör Prof.Dr. Anton Berişa ile görüşen protestocular inceleme sonuçlarının beklenmesi konusunda uzlaşıya vardı. Adaylar, bulguların kısa bir sürede açıklanmasını istedi. Protestocular rüşvet alan profesörlerin ise fakülteden uzaklaştırılmasını istedi. Rektör Prof.Dr. Berişa, öğrencilerin itirazlarını değerlendirecek bir komisyonun kurulacağını bildirdi ve en kısa zamanda taleplerin yerine getirileceğine dair söz verdi.

FOTOĞRAFLI