Enis TABAK – KOSOVA/ - Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği tarafından Prizren’de Kutlu Doğum Haftası düzenlendi.



Kutlama programında Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Emekli Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan “Peygamberimiz, Din ve Samimiyet” konulu konferans verdi. Gecede Prizren Alauddin Medresesi öğrencilerinin hazırladığı program da büyük ilgi gördü. Gece Prizren islam Birliği Başkanı Lütfü Balık’ın açılış konuşmasıyla başladı. Din ve peygamber aşkını aşılama çağrısında bulunan Prizren İslam birliği Başkanı Lutfi Balık, “Peygamberi tanıyan bir evlat, Allah’ı tanıyan bir evlat, anneyi ve babayı da tanıyacaktır” dedi. Balık’ın konuşması ardından sözü Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan aldı.



1989 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kutlanmaya başlayan Kutlu Doğum Haftası’nın Prizren’de Türk, Arnavut ve Boşnak din kardeşleriyle birlikte kutlamanın mutluluğunu ifade eden Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, dinimizin ve Peygamberimizin gençlere öğretilmesi için güzel bir vesile olduğunu belirtti. Türkiye kurumlarının birlikte verdiği hizmetlere geçen yılın Aralık ayında Din Müşavirinin de katılmasıyla yeni değerler getirdiğine dikkati çeken Büyükelçi Ozan, faaliyetin düzenlenmesine katkısı geçenlere tek tek teşekkür etti.



Programda Alauddin Medresesi öğrencilerinin okuduğu şiirler herkesi duygulandırdı. Konuşmaların ardından Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Emekli Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, “Peygamberimiz, Din ve Samimiyet” konulu bir konferans verdi. Peygamber sevgisinin, din kardeşliğin, samimiyetin Müslümanlar arasında birlikteliğin zorlukların aşılmasına ne denli yardımcı olduğunu tarihten ve hayatından örneklerle anlatan Diyanet İşleri Emekli Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, hazır bulunanları etkili konuşmasıyla ve Kosova asıllı şair Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden mısralarıyla ağlattı. Müminlerin güç kaynağının dua olduğunu belirten Nursaçan, konuşmasını dualarla tamamladı. Gece Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği Tasavvuf Müziği Kolu’nun konseriyle sona erdi.