KOSOVA’nın Mitroviça şehrinin güney bölümünde Rahibe Teresa’nın heykeli gece yarısından sonra devrildi. Şehrin merkezinde yer alan heykelin kendiliğinden mi yoksa birileri tarafından mı devrildiği henüz kesinleşmedi. Vatandaşlar ve polis heykeli tekrar durduğu zemine yerleştirdi. Heykelin beton zemin üzerine tekrar koyulması çalışmalarına Mitroviça Belediye Başkanı Agim Bahtiri de katıldı. Bahtiri, heykelde güçlendirme çalışmaları yapılacağını açıkladı. Bu arada, Kosova Müslüman Forumu Gençleri, Mitroviça’da Rahibe Teresa’nın heykelinin devrilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Rahibe Teresa heykeline karşı yapılan açıklama nedeniyle Kosova Polisi bu örgüt hakkında soruşturma başlatma kararı aldı.
Kosova Genç Müslümanlar devlet savcılığı tarafından inceleme başlatıldığına dair iddialar üzerine kendilerine her hangi bir tebligat gönderilmediğini söyledi. FRM ve Fuat Ramiqi’nin başında bulunduğu İslam Partisi LİSBA’nın üyesi Noli Zhita, Klan Kosova televizyonuna yaptığı açıklamada, Kosova Polisi’nin, özgür ifade sebebiyle kendi vatandaşlarını gözaltına alacak kadar akılsız olmadığına inandığını belirtti. "Kosova demokratik bir ülkedir. Polis tehditleri ise Miloşeviç’in Sırbistan’ında, Esad’ın Suriyesi’nde olur" şeklinde açıklama yapan Zhita, "Bu ülkede herkes özgürce düşüncesini söyleyebilir. Kosova çok etnili ve laik bir devlettir. Kosova Avrupa perpektifi olan bir ülkedir" dedi.
Noli Zhita, Rahibe Teresa hakkında yaptıkları açıklamaların arkasında durduklarını belirterek, "Biz bilim ve Allaha inanırız. Bilime, Allaha ve Kosova kanunlarına göre Rahibe Teresa’nın yeri Kosova’da değildir. Rahibe Teresa, Makedonya’nın, Vlahların ve Katolik Klisesinin ulusal kahramanı olabilir. Fakat Kosova’nın hiç bir zaman ulusal kahramanı olmaz. Rahibe Teresa’ya Kosova’da yer yoktur"  ifadelerini kullandı.
Rahibe Teresa hakkında FRM’nın açıklamalarını yüzde yüz savunduklarını kaydeden Zhita, "Kosova’dan putların uzaklaştırılması için Kosova devletini mahkemeye götüreceğiz, Strazburg’a gideceğiz. Putlar Kosova’dan kaldırılmalı" dedi. TK(SS)