KOSOVA’da KFOR barış gücü bünyesi altından 1999 yılında bu yana görev yapan Türk askeri, her türlü destekle Kosova halkının yanında olmaya devam ediyor. Dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin faaliyetlerini aralıksız sürdüren Mehmetçik, Kosova’nın ikinci kamu üniversitesi olan Prizren Üniversitesi’ne modern kütüphane yaptı.
20 Bin Euro’ya mal olan modern kütüphanede; 15 adet bilgisayar, 1 yazıcı, modern çalışma masaları ile Ankara 4. Kolordu Komutanlığı’nın göndermiş olduğu çok sayıda kitap yer alıyor. Yeni kütüphanenin açılış kurdelesi Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Zorlu Topaloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Songül Ozan ve Prizren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazllum Baraliu tarafından kesildi. Törende bir konuşma yapan Prizren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazllum Baraliu, katkılarından dolayı Türk askerine teşekkür etti. Yeni kurulan Prizren Üniversitesi’nin modern bir kütüphaneye ihtiyacı olduğunu söyleyen Rektör Baraliu, Arnavutça, Türkçe ve Boşnak dillerinde eğitim veren üniversitede bu kütüphanenin öğrencilere çok büyük kazanç olduğunu söyledi. Baraliu’nun konuşması ardından sözü alan Türkiye Cumhuriyeti Kosova Bütükelçisi Songül Ozan, Türkiye Cumhuriyeti’nin her türlü destekle Kosova halkının yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.
Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Zorlu Topaloğlu da, öğrencilerin derslerinde daha başarılı olmaları için kütüphaneye ihtiyacı olduklarını bu çerçevede de Türk Temsil Heyeti Başkanlığı olarak böyle bir ihtiyacı gidermekten dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Kosova Demokratik Türk Partisi – KDTP Milletvekili Fikrim Damka da, desteklerinden dolayı Türk askerine teşekkür etti. Açılı ardından davetliler, yeni kütüphaneyi gezerek kitapları incelediler.

ET(SS)