KOSOVA Dışişleri Bakanlığı'nın desteğiyle Prizren’de başlayan 'Hoşgörü ve Barış Haftası' etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansta hoşgörü ve barış mesajları verildi.
Kosova’da ikinci kez düzenlenen hafta nedeniyle düzenlenen konferansta, din ile siyaset arasındaki ilişkiler ele alındı. 'Din ve Siyaset' adı altında düzenlenen konferansa Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga da katıldı. Açılış konuşmasında söz alan Cumhurbaşkanı Yahyaga, Kosova’da şimdiye kadar din konusunda ayrım yapılmadığını dolayısıyla bu konuda Kosova’daki dini hoşgörünün örnek alınması gerekliliğinden söz etti. Konferansa Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava da katıldoı.
Kosova’nın tarihi kenti Prizren’de iki gün süren konferansta 50 ülkeden 150’nin üzerinde konuk bir araya geldi. Kosova’da "Hoşgörü ve Uzlaşma Haftasının" başlangıcı olarak ifade edilen Dinlerarası konferansta, Kosova için din açısından topluluklar arası anlayışın öncelik olduğu vurgulandı. Prizren’de düzenlenen iki günlük konferansta katılımcılar tebliğlerini sundu. Bu yılda konferansa dış ülkelerden ilgi oldukça fazla oldu.
Geçen yıl İpek’te düzenlenen konferansın başarılı geçmesinin ardından dinlerarası diyaloga ait bu ikinci konferans din adamları, diplomatların, sivil toplum kuruluş yöneticileri, akademisyenler, uluslararası sivil toplum ile medya temsilcilerinin buluşma noktası olarak ta sayılıyor. 2. Hoşgörü ve Barış Haftası çerçevesinde düzenlenen 'Din ve Siyaset' konulu konferansta konuşan Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoca, dinler arası hoşgörü ve diyaloğun teşvik edilmesi amacıyla Kosova’da Uluslararası Dinler Arasında Diyalog Merkezinin kurulacağını açıkladı. 
Hoca, "Kosova, dini hoşgörünün güzel örneklerinden biridir. Bu değeri muhafaza etmeli ve pekiştirmeliyiz. Kosova’da tüm dini topluluklarının dini mirasını korumakta kararlıyız" ifadesini kullandı.

ET(AÖ/İD)