BÖLGE ülkeleri maliye bakanları, işbirliğin yoğunlaştırılması, ekonomik zorlukların üstesinden gelinmesi, bölgesel ekonomik işbirliğinin artırılması ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele konularını görüşmek için Priştine’de bir araya geldi.
Konferansa Kosova Maliye Bakanı Besim Beçay, Arnavutluk Maliye Bakanı Şekliçim Cani, Karadağ Maliye Bakanı Radoje Zugic ve Makedonya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Zoran Stravreski katıldı. Konferansta uluslararası kurumların üst düzey temsilcileri de yer aldı. Konferansın açılışında bir konuşma yapan Başbakan Haşim Taçi, toplantının, varolan sorunları aşmak, ekomik kalkınmanın sağlanması ile vatandaşların refahı için bölge ülkelerinin birlikte çalışmaya hazır olduğunun en büyük göstergesi olduğunu söyledi. Başbakan Taçi, bu işbirliğinin, ülkeler arasındaki serbest ticareti, yatırım teşvikini, iş gücü piyasının güçlenmesini sağlayaağını ve bu çerçevede işletmeler yararına olacağına inandığını söyledi. 
Başbakan Taçi, ülkeler arası ekonomik farklılıklar olsa da var olan zorlukların benzer olduklarını ve bu zorlukların ortak çalışmayla aşılabileceğine vurgu yaptı. Başbakan Taçi, işletmeler ve çalışanların aynı ekonomik sistemin parçası olması sebebiyle bölgesel işbirliğinin yoğunlaştırılmasının daha gerekli kıldığını ifade etti.

TK(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)