KOSOVA'da Türk dili ve kültürünü yaşatmak amacıyla 12 yıl önce ilk kez düzenlenen 'Uluslararası Sanatla Uyanmak Şöleni' başladı.
Bu yıl 1-8 Haziran tarihleri arasında düzenlenen etkinlik 'Dünya Ressamları Kosova’da' sergisiyle açıldı. Uluslararası Sanatla Uyanmak Şöleni Düzenleme Komitesi Başkanı Ethem Baymak, Balkanlar'da Türkçe'nin yaşatılması amacıyla başlatılan şölenin amacına ulaştığını söyledi. Kosova Başbakan Yardımcısı Edita Tahiri de, şölenin UNESCO faaliyetler listesine girmesi için çaba harcayacaklarını anlattı. Türkiye'nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan da, bu tür festivalleri desteklemeye devam edeceklerini belirtti.
Dünyanın 15 ülkesinden 35 sanatçının katıldığı festival çerçevesinde, müzikten, edebiyata, resimden, tiyatroya birçok sanat dalında etkinlikler gerçekleşecek. Aralarında çok üst düzey davetlinin katılımıyla şölenin açılış kurdelesi kesildi. Sanatla Uyanmak şöleni, başta Prizren olmak üzere Kosova yanı sıra diğer komşu devletlerde de düzenlenecek olan değişik etkinliklerle kutlanacak.

ET(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)