KOSOVA'daki Türk vatandaşları ile KFOR Barış Gücü bünyesinde görev yapanli Türk askerleri, 10 Ağustos tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gitti. Adres değişikliğini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bildirmedikleri için 1116 kayıtlı seçmenden sadece 448'i oyunu kullanabildi.
Kosova'nın başkenti Priştine'deki Türk Büyükelçiliğinde dün saat 08.00'de başlayan oy kullanma işlemleri 18.00'e kadar sürdü. Kosova'nın tek Türk Belediyesi'nin bulunduğu Mamuşa'da çok sayıda çifte vatandaş, oyunu kullanabilmek için Priştine'ye gitti. Kosova'da KFOR Barış Gücü bünyesi altında görevli 350 Türk subay ve astsubay da Priştine'deki büyükelçiliğinde oyunu kullandı.
Oyunu ilk Türk vatandaşı Mamuşa Belediyesi Başkanı Arif Bütüç oldu. 1 numaralı  sandıkta oyunu kullanan Bütüç, çok mutlu olduğunu belirtirken oy kullanma işlemleri akşam 18.00'e kadar sürdü. Toplam 1116 kayıtlı seçmen olmasına rağmen YSK'ya adres değişikliği bildirilmediğinden sadece 448 kişi oyunu kullanabildi. Seçimlere katılımın yüzde 40.13 olduğu belirtildi.