PRİŞTİNE Üniversitesi, lise mezuniyet sınav sonuçlarının açıklanması ardından yeni akademik yıl için kayıt döneminin başladığını duyurdu.
Priştine Üniversitesi Rektör Yardımcısı Çerim Çerimi, bu yıl üniversiteye 10 bin 54 öğrenci alınacağını, bunlardan 1760′ının açık öğretime kabul edileceğini söyledi. Yeni dönemde Priştine Üniversitesi’ne Arnavutluk, Makedonya, Karadağ, Preşova ile Buyanovca ve Medvece’den de 326 öğrenci kabul edilecek. Türk, Boşnak, Roman ve diğer topluluklar için ise 458 kontenjan ayrılmış durumda. 
Önümüzdeki 2014/15 öğretim yılında Prizren 'Ukşin Hoti' Üniversitesi 289’u Türk, Boşnak ve Rum olmak üzere toplam 2 bin 419 öğrenci kabul edecek. Kosova’da liselerden mezun öğrencilerin yanı sıra kaydını yapmak için Türkiye’nin de aralarında bulunduğu dış ülkelerden de öğrenci başvuruları kabul edilecek. Bu yıl da Türk öğrencilerine Arnavutça açılan 6 bölümde 22 kontenjan ayrılmış bulunuyor. Liselerini Türkçe tamamlayan öğrencilere Hukuk (6), İşletme (4), Uluslar arası Yönetim (2), Almanca (2), Web Tasarım (4) ve İT ile Telekomünikasyon (4) bölümlerinde toplam 22 kontenjan sağlanmış bulunurken ayrıca Türk dilinde Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği bölümleri açılacak. Her iki bölüme 50’şer öğrenci kabul edilecek.
Başvurular; 18 Temmuz 2014 tarihine kadar sürecek. Dış ülkelerdeki öğrenciler daha fazla bilgiyi şu adresten öğrenebilecek: http://uni-prizren.com/repository/docs/KONKURSI