KOSOVA halkı bağımsızlık sonrası bugün ikinci kez sandık başına gitti. Saat 07.00'de başlayan yerel seçimdeki oy verme işleminde 1 milyon 779 bin 357 kayıtlı seçmen oy kullanacak.
'Avrupa’nın en genç devleti' Kosova’da halk, belediye başkanlanları ve belediye meclislerinin yeni üyeleri seçecek. 1999 yılındaki NATO müdahalesi altında BM denetimi altına giren Kosova’da, 1999 yılından bu yana 4'üncü kez belediye seçimleri yapılıyor. İlk kez Kosova genelinde yapılan yerel seçimlerde Kosovalı Türkler'in yoğun yaşadığı Prizren’de halk sabahtan sandık başına gitmeye başladı.
Türkiye’de lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamlayan Furkan Ergüler, 2013 yerel seçimlerin Kosova toplumuna olduğu gibi bu ülkede yaşayan Türk toplumu açısından önemli olduğunu vurguladı. Türk seçmenlerin Kosova Türk toplumuna layık adayların seçimi için oy kullandıklarına inandığını söyleyen Ergüler, "Bundan sonra gönül vermiş genç fikir adamlarının önü açılacaktır" dedi.
Bu yıl ilk kez 3 Türk siyasi partinin katıldığı yerel seçimlerde, 3 ay önce kurulan Kosova Türk Adalet Partisi’nin (KTAP) oyların önemli bölümünü alması bekleniyor. Türkiye’de hukuk eğitimi alan Ertan Simitçi de, Kosova’nın daha demokratik bir yapıya sahip olması için Türkler'i seçimlere sahip çıkmaya çağırdı. Türkiye’de eğitimini tamamladıktan sonra Kosova’ya dönen Elsabah Cürcialo da, seçimlerin sakin geçtiğini ve geniş bir katılımın olduğunu söyledi. Seçimlerde Kosova’yı en iyi şeklide yöneten adayların seçilmesini arzulayan Cürcialo da, halkın seçimlere katılıp layık gördükleri kişilere oy atmaları gerektiğini ifade etti. 
Bu yıl ilk kez Sırplar'ın çoğunlukta yaşadığı Kuzey Mitroviça ve diğer 4 belediye de Sırplar seçimlere katılıyor. Kosovalı seçmenler, 36 belediye başkanı ve belediye meclis üyelerini seçmek için 798 seçim merkezine bağlı 2 bin 366 seçim yerinde oylarını kullanıyor. Kosova Merkez Seçim Komisyonu’nun verilerine göre, seçim yarışına Arnavut, Sırp , Türk, Boşnak, Roman, Aşkali, Mısırlı, Goralı ve diğer azınlıklardan oluşan toplam 103 siyasi oluşum katılıyor. Propaganda yasağının başladığı seçimleri, Uluslararası Seçim Gözlem Misyonu (ENEMO) bünyesindeki 120 Avrupalı , toplam olarak da yerli ve yabancı olmak üzere 29 bin gözlemci takip ediyor. Seçimler süresince güvenliği 5 bin polis sağladığı açıklandı.