KOSOVA Meclis Başkanı Yakup Krasniçi, Eulex Savcılığı tarafından sorgulandı. 'Drenica Grubu' olarak adlandırılan davada Meclis Başkanı Krasniçi de savaş suçu işlediği iddiasıyla sorguya alındı.
Eulex Savcılığı, misyonun Priştine dışındaki merkezine resmi araçla gelen Krasniçi’yi 1998-99 yıllarında sivil halka işkence uygulanması iddiasıyla sorguladı. Sorgu ardından açıklama yapan Krasniçi, Drenica’nın Likoc köyünde halka işkence yapanların arasında yer aldığının iddia edildiğini söyledi. Krasniçi, iddiaların asılsız olduğunu ve bu sorgunun UÇK değerlerini kirletmek amaciyla yapıldığını vurguladı. "Adalete yardımcı olmak ve 1998/99 Kosova savaşının gerçeklerinin ortaya çıkması için ifade verdim" diyen Kransiçi, özgürlük savaşının saflığına açıklık getirmeye ve korumaya hazır olduğunu söyledi.
Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi’nin Eulex tarafından sorguya alınması, Kosova’da şok etkisi yarattı. Krasnçi’nin sorgulanması kınandı. 
KRASNİÇİ KİMDİR ?
Krasniçi, 1998-99 yılında Kosova Kurtuluş Ordusu ana karargahında görev yapmıştır. Yakup Krasniçi UÇK kurcularından biri olarak 1998 yılında UÇK elbislerini giyerek , Kosova Kurtuluş Ordusu’nun (UÇK) Kosova’daki varlığını dünyaya duyurmuştur. Savaştan sonra, Haşim Taçi’nin başında bulunduğu PDK'nin genel sekreteri görevinde bulundu . 2004 yılında Kamu Yönetimi Bakanı görevinde bulundu. Şu anda ise Kosova Meclisi Başkanı görevinde bulunuyor.