KOSOVA Demokratik Türk Partisi (KDTP) 3 Kasım tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi seçim kampanyasını aralıksız sürdürüyor. KDTP Kadın Kolları tarafından düzenlenen kadınlar matinesine, KDTP Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Mahir Yağcılar, koalisyon ortaklarından Başbakan ve PDK Genel Başkanı Haşim Taçi, Dışişleri Bakanı Enver Hocay, AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. 
Türk asıllı 1000'den fazla kadının katıldığı törende konuşma yapan KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, kadınların diğer seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de önemli rol oynayacağını vurguladı. Taçi, "Kosovalı Türkler Türkiye ile Kosova arasında köprü vazifesini üstlenmektedir" dedi.
Konuşmasına Türk dilinde "İyi akşamlar" diyerek başlayan Kosova Başbakanı Haşim Taçi şunları söyledi:
"KDTP ile 2 dönemdir koalisyon ortağıyız. Ben Kosova Başbakanı olarak KDTP ile çalışmaktan ve kabinemde bir bakanımın bulunmasından dolayı mutluluk duyuyorum. KDTP, Türkiye ile Kosova arasında bir köprü vazifesi üstlenmektedir. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük dostuyuz. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı da bizi her zaman dost ve kardeş görmüştür. Ve Kosova bağımsızlığı ilan edildiğinde 24 saat geçmeden Türkiye Cumhuriyeti Kosova’yı tanıyan ilk ülkelerin başında gelmiştir."
Gecede konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, Kosova’da bulunmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Dalyan, "Kimse darılmasın, alınmasın bir Türk vatandaşı olarak aslen Arnavut asıllıyım kimse darılmasın buna ama ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ve bir Türk kadını olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kızı olarak sizlerle burada olmanın gururunu yaşıyorum" dedi.
Konuşmasına, "Bizler Mehmet Akif Ersoy’un torunları olarak da buradayız" diyen Dalyan, Kosova’da 3 Kasım tarihinde yapılacak yerel seçimlerde ele ele vererek KDTP’yi destekleyeceklerini söyledi. Konuşmaların ardından Kosova Başbakanı Haşim Taçi ve diğer üst düzey davetliler hep birlikte halay çekti.