ALMANYA'nın Köln kentinde 'Ulusrarası Irkçılıkla Mücadele Günü' etkinlikleri kapsamında sahneye çıkan komedyen Fatih Çevikkollu, ırkçılığı ti'ye aldı.
Köln Arcaden'de bir alışveriş merkezinde kurulan stantta talk-show yapan Çevikkollu, "Irkçılık iyi bir şeydir. Çünkü babalarımıza yapılan ırkçılık bizim bugün haklarımızı aramamıza vesile oluyor" diyerek, yaptığı esprilerle kendisini izleyenleri güldürdü. Daha önce kendisinin de çeşitli vesilelerle ırkçılığa maruz kaldığını açıklayan Fatih Çevikkollu, şöyle konuştu:
"Birkaç yıl önce gazetede bulduğum bir daire için telefon edip, 'İlanınızı okudum boş mu gelip görebilir miyim?' diye sordum. Karşı taraftaki adınız ne dedi. Bende Çevikkollu deyince 'Daire gitti' dedi. Yarım saat sonra tekrar arayıp, 'Adım Goebbels' deyince, 'Evet dairemiz boş lütfen gelin daire sizin olsun' dediler. Bunlar var, yok değil" dedi.
TÜRKLER TİYATROYA İLGİ GÖSTERMİYOR
Gelecekteki projelerinden de bahseden Çevikkollu, Türkçe bir proje hazırladığını, Türk milletinin bilmediğini, tiyatroya da gelmediğini anlatırken, "Bu durum beni çok üzüyor. 'Görüntü Hanzo Sistem Hans' isimli projemiz 30 Mayıs günü Berlin'de 'Tiyatrom' isimli tiyatroda sahne alacak ve farklı yerlerde de sergilemek istiyorum. Lütfen gösteriye gelin, buradaki bizim hayatımızı komik bir dille gösteren bir gösteri" diye konuştu.
"TÜRKÇE'YE DEĞER VERİYORUM"
Türk asıllı Bülent Ceylan ve Kaya Yanar gibi komedyenlerle iyi arkadaş olduğunu ancak Türkçe bilmemelerinin kendini çok üzdüğünü de sözlerine ekleyen Fatih Çevikollu, ana dilinizi mutlaka öğrenin mesajı vererek bir oyuncu olarak Türkçeye çok değer verdiğini söyledi. “Çalışma alanım dildir” diyen Çevikkollu, Türkçesini daha da geliştirmek için zaman zaman çalışmalar yaptığını ekledi.

MZ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)