Hakan AYTAŞ/KÖLN, ()- ALMANYA'nın Köln kentinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) bünyesinde düzenlenen ahşap yakma kursuna katılan kadınlar birbirinden güzel eserler ortaya çıkarttı. Kadınların yaptığı İstanbul manzaraları, insan ve hayvan figürleri, çiçekli desenler görenlerin beğenisini topluyor.
Haftada bir gün olan kursa katılan kadınlar bugüne kadar 3 kez sergi açtı. Ahşap yakma kursuna ilginin her geçen gün arttığını belirten DİTİB yetkilileri ikinci bir kurs açacaklarını ifade etti. Ahşap yakma sanatının çok eskilere dayandığını belirten Kurs Öğretmeni Veli Durmaz şöyle dedi:
"Önceden bir tel veya maşayı ısıtarak mobilyalar, asa, veya ekmek tahtaları üzerine motifler yapılıyordu. Şimdi elektrikli aletlerle yapılıyor. Eğer insanda ilgi ve sevgi varsa kendini geliştiriyor. Kadın erkek herkesin yapabileceği bir sanat fakat sabır gerekli. Ahşap yakma dinlendirici bir sanat. Saatlece uğraşıp stresinizi unutuyorsunuz. 'Ben sanattan anlamıyorum' diyen kişi bile gelebilir. Burada içindeki cevheri ortaya çıkartabiliyoruz. Kursumuza ilgi yoğun. Buraya gelenler bir daha bırakamıyorlar. Kurs ücreti aylık 15 Euro."
"HERKESE TAVSİYE EDERİZ"
Kursa 3 yıldan bu yana katılan Nurten Kaya, ahşap yakma sanatının ilginç ve farklı olduğunu ifade ederken, "Bugüne kadar 3 sergi yaptık. Şimdi bir arslan resmi yapıyorum. Bunun dışında İstanbul çalışmalarım var. Daha önceden hat yazıları yapmıştım" dedi. Kursiyer Dilek Yeşilova ise, şöyle dedi:
"Hat sanatı üzerine başladık ama fantezi resimlere döndük. Buraya sadece ev kadınları gelmiyor. Her meslekten kadın var aramızda. Sürekli yeni arkadaşlarımız katılıyor. Burada sadece resim yapmıyoruz, çok güzel sosyal faaliyetlerimiz oluyor. Herkese tavsiye ederim. Gelip kursumuza katılsınlar."

HA(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)