ALMANYA'nın Köln kentinde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ile Türkiye Gençlik Birliği üyesi bir grup tarafından Türkiye'deki yolsuzluk düzenlenen gösteriyle protesto edildi.

Tarihi Köln Katedrali yanındaki Roncalli Meydanı'nda Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ile Türkiye Gençlik Birliği'nin (TGB) ortaklaşa düzenlediği 'Hırsız var' adlı gösteriye yaklaşık 300 kişi katıldı. Soğuk havaya rağmen iki saat süren gösteride, 'Yürütmenin başı', 'Her yer rüşvet her yer yolsuzluk', 'Halka din iman, oğlana yat liman' yazılı pankartlar taşındı. Zaman zaman, "Hükümet istifa" sloganının atıldığı gösteride iki gencin sunduğu skeç de büyük ilgi gördü.

ÇIRPINDIKÇA BATIYORLAR

Köln Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Müseyip Erdoğmuş gösteride yaptığı konuşmada, "Satmadıkları vatan toprağı, özelleştirme adı altında talan etmedikleri kamu malı kalmadı. Yapmadıkları hırsızlık, yolsuzluk, soygun, soysuzluk, almadıkları rüşvet kalmadı. Boğazlarına kadar pisliğin içinde olan bir AKP Hükümeti var. Çırpındıkça daha çok batıyorlar. Battıkça da saldırıyorlar" dedi.

HA(SSA)