KÖLN'deki Malatyalılar Derneği, 4 Mart Salı günü Ehrenfeld semtinden geçecek karnaval kortejine katılarak yarım ton kayısı dağıtacak.
Karnavala 4'üncü kez katılacak olan Kölnlü Malatyalılar, aynı zamanda karnavala katılan tek yabancı kökenli korteji oluşturuyor. Köln Malatyalılar Derneği, Köln ve çevresindeki kentlerde gerçekleştirilen ve 'Beşinci Mevsim' olarak da bilinen dünyaca ünlü karnavala bu yılda katılarak kuru kayısı dağıtacak. 2004 yılından bu yana faaliyet gösteren Köln Malatyalılar Derneği Başkanı Hidayet Yiğit, karnaval katılımını artık geleneksel hale getirdiklerini belirterek, şöyle dedi:
"Dördüncü kez bu karnavala katılıyoruz. Amacımız; yabancılara kayısı, Malatya ve Türkiye'yi daha iyi tanıtmak. Aynı zamanda içinde yaşadığımız Alman toplumuna kendilerinin kültürüne ne kadar saygılı olduğumuzu göstermek için bu katılımı gerçekleştiriyoruz. Bu yıl yaklaşık 300 bin kayısıyı dağıtmak için ambalajladık. 4 Mart günü bu çevrede yaşayan herkesi karnavala kayısımızı tatmak için davet ediyoruz."
İsteyen her dernek ve kurumun bu karnavala katılamadığını ve katılımcı kortejlerin seçilerek alındığını belirten Yiğit, şöyle devam etti:
"Bize bu kayısıları paketleyip veren Toska kayısı firmasının sahibi Mustafa Tosun'a kayısıların getirilmesinde destek olan THY ve Coşkun Traş'a teşekkürü bir borç biliriz."