KIRIM'daki son gelişmeleri NATO ve AB forumlarında anlatmak üzere Kırım Türklerin'in lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu başkanlığındaki Kırım Tatar Milli Meclis Heyeti Brüksel'de çeşitli temaslarda bulundu.
AB Dış İlişkiler Komserliği Müsteşarı Pierre Vimont ve NATO Genel Sekreter Vekili Alexander Vershbow ile görüşmelerde bulunan, Kırım Türkleri Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu son olarak Belçika Dışişleri Bakanlığını ziyaret etti. Rus askeri müdahalesinin sürdüğü Kırım'da siyasi çözüm arayışları sürüyor. Son gelişmeleri NATO ve AB forumlarında anlatmak üzere Kırım Türkleri Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu beraberinde bir heyetle bir dizi görüşmelerde bulundu. AB Dış İlişkiler Komserliği Müsteşarı Pierre Vimont ile yapılan görüşmede AB yetkililerine askeri gelişmeler, 16 Mart referandumu ve sonrası süreç üzerine bilgiler veren Kırımoğlu Putin ile yaptığı telefon görüşmesi ile ilgili soruları da cevaplandırdı. Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin'in kendisine Türkçe 'Mustafa Ağa' diye hitap ettiğinin vurgulana Kırım Türkleri Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu 16 Mart referandumunun hukuka aykırı olduğunu ve boykot edeceklerini bildirdi. Kırım Türkleri Lideri Kırımoğlu'ndan AB Dışişleri Müsteşarı Vimont'a 'Kırım'da barış adına, Rus askeri müdahalesine karşı çıkıyoruz' AB Dış İlişkiler Müsteşarı Pierre Vimont da Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edilmesi durumunda, ilhaka karşı birlikte mücadele edeceklerinin dile getirdi.
Ukrayna AB Büyükelçisi Yelisiesev 'Kırım Tatarlarının Ukrayna'nın toprak bütünlüğünden yana olduğunu anlattı. Kırım Türkleri Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Brüksel'den ayrılmadan önce Belçika Dışişleri Bakanlığını ziyaret ederek Daire Baikanı Sleeuwagen ile görüştü. Görüşmeye Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Hakan Olcay da eşlik etti. 

ED(GE/İD) (FOTOĞRAFLI)