Hakan AYTAŞ/KÖLN, ()- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya ziyaretinin ikinci gününde temaslarını sürdürüyor.
Kılıçdaroğlu, bugün Köln kentindeki Süryani Kilisesi'ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinde Kilise Heyeti Başkanı İbrahim Alıcı yaptığı konuşmada, "Bir kulağımız, bir gözümüz, bir ayağımız ve tüm kalbimizle Türkiye'deyiz. O nedenle Süryaniler her zaman barış içinde, huzurlu ve güçlü bir Türkiye'den yanadırlar" dedi. Daha sonra Süryanilerin sorunlarına değinen İbrahim Alıcı, Türkiye'de Süryaniler'e ait ibadethanelere ilişkin arazi sorunlarının çözülmesini beklediklerini bildirdi.
'TERCİHİNİZİ AHLAKTAN, DÜRÜSTLÜKTEN YANA YAPIN'
Konuşmasında inançları bir zenginlik olarak nitelendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise şunları söyledi:
"Her inanca her kimliğe saygı göstermek insan olmanın gereğidir. İnsan eğer Allah'ın yarattığı en değerli varlıksa ki buna inanıyoruz, o zaman onun inancına ve kimliğine saygı göstereceğiz. Ortadoğu'da insanlar ölürken hepimiz üzülüyoruz. Neden insanlar inançları dolayısıyla birbirlerini öldürüyorlar? Biz bunları aşan ve aşmak zorunda olan bir ülkeyiz. Güzel bir dil kullanmalıyız. Herkesi kucaklayan bir dil kullanmalıyız. Herkese saygılı bir dil kullanmalıyız. Ülkemizi de bilge insanlar yönetsin. Ülkemizi şiddet dilini kullanmayan, öfke dilini kullanmayan, toplumu ayrıştırmayan herkesin çimentosu olan, birinin kanalıyla biz ülkemizi yönetmeliyiz. Bu çerçevede olaylara baktığımızda hepimizin sorumluluğu var. Siyasetçi olarak benim sorumluluğum var ama ülkesini seven, Almanya'da yaşayan sizlerin de sorumluluğu var. Yarın sandığa gideceksiniz, yarın oy kullanacaksınız. Tercihinizi ben, ahlaktan yana, dürüstlükten yana yapmanızı, herkesi kucaklayan bir üsluptan yana yapmanızı isterim."
Kılıçdaroğlu, toplantıdan sonra, yanındaki heyetle birlikte kiliseyi gezdi. Kılıçdaroğlu ayrıca Rum Ortodoks Kilisesi'ni de ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI