DANİMARKA'nın başkenti Kopenhag'da Güney Kıbrıs Büyükelçiliği Müsteşarı, fuarda konut satışı yapan Kuzey Kıbrıslılar'ı sözde işgal altındaki Güney Kıbrıs topraklarını satmakla suçlayarak, hapse attırmakla tehdit etti.  Bella Center Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen turizm fuarında konut satışı yapan Kuzey Kıbrıslı firma yetkilileri, iddiaya göre Güney Kıbrıs Büyükelçiliği Müsteşarı tarafından tehdit edildi. Güney Kıbrıs Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Demetris Samuel'in, standlarına gelerek, "Siz bizim topraklarımızı işgal ettiniz. Bizim topraklarımızı satma hakkınız yok. Mahkemede yargılanır hapis cezası alırsınız" diyerek tehditte bulunduğunu öne süren Kuzey Kıbrıslı Noyanlar Grubu Satış Müdürü Osman Oran, şöyle dedi:
"Burada İsveçli ortaklarımızla birlikte Kuzey Kıbrıs'ta konutların satışı için bulunmaktayız. Yurt dışında Kuzey Kıbrıs'ı temsil ediyoruz. Daha önce İsveç, Norveç ve Rusya'da bulunduk. İlk kez Danimarka'ya geldik. Güney Kıbrıs'ın zannederim büyükelçisi beyefendi geldi bize 'Kuzey Kıbrıs'ı satamazsınız. Burası işgal altındadır. 1974 yılından sonra satmış olduğunuz yerler Rumların toprakları, mallarıdır. Satmanız yasaktır ve satanlar hapis cezalarına çarptırılacaktır' dedi. Biz bu tür tehditleri daha önce hem sözlü hem mail hem de mektuplarla çok aldık. Burada kendisi de daha önce aldığımız tehditleri tekrarladı. Ama biz daha önce bu tür tehditleri çok aldığımız için üzerinde durmadık ve tartışmak istedik, sonra kendisi buradan ayrıldı. Umarız yakın zamanda bu sorunlar çözülür."
"10 BİN DANİMARKALI KONUT SATIN ALDI"
Fuarda Türkiye'deki konutların pazarlamasını yapan Durmuş Özgen, 10 binin üzerinde Danimarka'lının Alanya bölgesinde konut sahibi olduğunu belirterek Danimarkalılar 2003-2006 yılı döneminde Alanya bölgesinde konutlar aldı. O dönemde Danimarkalılar'ın büyük bölümünün yatırımcı olduğunu belirtirken, şöyle dedi:
"Hükümet; 2006 yılında bir hata yaparak çıkardığı yasa ile yabancılara mülk alımını yasakladı. O zaman yatırımcı Danimarkalıları kaçırdık ama şimdi bu yasa yeniden düzenlendi ve satış imkanı sağlandı. Biz de buraya havayı koklamaya geldik müşteri var. Amacımız Danimarkalıları Alanya bölgesinde yeni yatırımlar yapmaya teşvik etmek. Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimizle yan yana bunu yapıyoruz. Güney Kıbrıs Büyükelçiliği yetkililerinin onları tehdit etmesi hoş değildi."