KERKÜK'teki Kalp El Akdes Kilisesi’nde Noel kutlandı. Müslümanlar da kutlamalara katılarak Hıristiyanlar'ı kutladı. Kutlamalara, Hıristiyanlar'ın yanı sıra yerel yetkililer ve din adamları da katıldı.
Kerkük’teki birçok kilisede de Noel dolayısıyla ayin düzenlendi. Kalp El Akdes Kilisesi'nde düzenlenen ayini, kilise başpapazı yönetti. Hıristiyan milletvekili İmad Yuhanna, tüm Hıristiyanlar'ın Noel bayramını kutlayarak, Irak’ın huzur ve istikrarı için dua ettiklerini söyledi. Kilise başpapazı Gorgis İlyas kutlamaya katılanlara konuşarak bugünün kendileri için önemli olduğunu belirterek bayramın huzur, barış ve kardeşliğin pekiştirilmesine vesile olmasını diledi.
Din adamı Serkon Metti ise, gelecek yıllarda tüm Iraklılar'ın barış, birlik ve beraberlik içinde yaşamalarını diledi. Kerkük'teki Mar Yusuf Kilisesi'nde de Noel kutlamaları için Hıristiyanlar bir araya geldi.
Başkent Bağdat'ta dün Hıristiyanları hedef alan bombalı saldırılarda 39 kişi öldü 65 kişi yaralandı. Güvenlik kaynakları, Bağdat’ın El Dora bölgesindeki EL Mikanik semtinde bulunan Mar Yuhanna Kilisesi yakınında bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu 35 kişinin hayatını kaybettiğini ve 56 kişinin de yaralandığını bildirdi. Ayrıca, Bağdat’ın El Dora Bölgesi'ndeki El Asuriyyin Çarşısı içinde bir bombanın patlaması sonucu 4 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı.