Mesut ZEYREK/KÖLN, () BATI Alman Radyo Televizyon Kurumu (WDR) bünyesinde yayın yapan 'Kelebek im Konzert-Kelebek Konserde' adlı Türkçe- Almanca radyo yayını, Alman Radyo Ödülleri’nin En İyi Inovasyon (Yaratıcı Yenilik) dalında aday gösterildi. WDR’in çocuk radyo kanalı KiRaKa’da yayınlanan 'Kelebek Konserde' Funkhauseuropa- Köln Radyosu’nun 50'nci yılı nedeniyle düzenlenen bir multimedya projesi olma özelliğini taşıyor. Projenin yaratıcı editörleri Mirjam von Jarzebowski (WDR Musikvermittlung) ve Tuba Tunçak (Funkhaus Europa- Türkçe Servisi) WDR'in televizyon yayını Planet Schule ve KiRaKa ile işbirliği halinde bu projeyi gerçekleştirdi.
ÜNLÜ MÜZİSYENLER KONUK OLDU
Göçmen ailelerden gelen çocukları da etkinliğe dahil eden interaktif projede, WDR Radyo Orkestrası Rundfunkorchester enstrümanları ve Türkiye ezgileri çocuklara tanıtıldı.
Şef İbrahim Yazıcı’nın yönettiği WDR Radyo Orkestrası WRO bu proje kapsamında, ünlü müzisyenler Derya Türkan, Murat Coşkun, Kemal Dinç, Mehmet Ungan ve Muhittin Kemal Temel ile birlikte klasik batı müziği ve Türkiye müziğinden eserler seslendirdi. Sunucular Bastian Biet ve Gökçe Göksu, proje kapsamında çekilen ve bir DVD’de toplanan filmlerde, sahne arkasına geçip orkestra sırlarını açığa vuruyorlar. Doğu ve Batı ritmlerinin birbirine karışarak yepyeni tınılar oluşturduğu, çocukların da tef çalıp şarkı söyleyerek katıldığı proje kapsamında ayrıca müzisyenler, ilkokullara giderek enstrümanlarını da tanıttı.
PROJENİN TEMELİNİ KELEBEK OLUŞTURDU
Konser projesinin temelini, 2013 yılında yine Alman Radyo Ödülleri'ne aday gösterilen ve her Çarşamba saat 15.00’te, WDR’in internette ve dijital radyodaki çocuk radyo kanalı KiRaKa’da canlı yayınlanan Türkçe- Almanca çocuk yayını Kelebek oluşturdu.