DANİARKA'da 3 gün önce kaybolan ülkenin en popüler politikacılarından Vordingborg kentinin Başkan Yardımcısı Sosyal Demokrat Parti'li 31 yaşındaki Martin Leider Olsen, aramalara rağmen bulunamadı. 
Pazartesi günü otomobilini, kamp araçları satan bir firma ile Galmle Kro adlı barın arasındaki alana park ettikten sonra bir daha görülmeyen Martin Leider Olsen'in akıbetinden endişe edildiği açıklandı. Bölge emniyet müdürlüğü, bulunan aracın kilitli olmadığı ve parti telefonunun aracın içinde olduğu bildirildi. Polis, Olsen'in otomobilini  park ettiği yere çok yakın olan Storströmsbroen Köprüsü'nden atarak intihar etmiş olabileceği olasılığı üzerinde duruluyor. Emniyet Müdürü Peter Dehn, Olsen'in son olarak pazartesi günü, Sosyal Demokrat Milletvekili Pernille Rosenkrantz Theil ve bazı sendika yöneticileri ile birlikte toplantı yaparken görüldüğünü daha sonra kendisinden haber alınamadığını söyledi.
Martin Leider Olsen'in 'Peugeot 107' marka beyaz otomobilini önüne park ettiği işyerinin sahibi, son 20 yılda yaklaşık 10 kişinin aracını aynı yere park ederek kendisini köprüden atıp intihar ettiğini söyledi. Soruşturmayı sürdüren ekibin başındaki Peter Dehn, "Kayıp politikacıyı aramak için helikopter yardımı istedik. Helikopterle önce söz konusu köprü çevresinde daha sonra bölgede arama yapacağız. Havanın kötü olması nedeniyle helikopter kaldırılamadı. Ancak, köprüden atlayarak intihar etti ise cesedi bulmamız zaman alabilir. Daha önceki olaylarda bazı cesetlerin bulunması 2 ayı buldu" dedi. 
Liberal Partili Belediye Başkanı Kunud Larsen, Olsen hakkında endişe ile haber beklediklerini ve ailesine üzüntülerini ilettiğini söyledi.

ÜT(AÖ/İD)