DANİMARKA’nın Svendborg kentinde kayınvalidesini öldürmeye çalışan 36 yaşındaki Türk vatandaşına 6 yıl hapis ve sınır dışı edilme cezası verildi.
Olay, geçen temmuz ayında meydana geldi. Kimliği açıklanmayan Türk, kayınvalidesini çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürme girişiminde bulunduktan sonra yakalandı. Svendborg şehir mahkemesinde görülen duruşmada, sanık kayınvalidesini öldürmek için bıçak satın aldığını ve olay günü kayınvalidesinin evine gelerek eylemini gerekleştirdiğini itiraf etti. Mahkeme tarafından isim yasağı getirilen olayla ilgili duruşmada, kayınvalidenin küçük kızı dinlendi.
Kadının küçük kızı, eve geldiğinde annesini çeşitli yerlerinden bıçaklanmış olarak bulduğunu, komşuların da yardımı ile ambulans çağırarak hastaneye kaldırdıklarını söyledi.
Duruşma hakimi, eldeki kanıtları yeterli bularak söz konusu Türk’e 6 yıl hapis, cezasını çektikten sonra Türkiye’ye sınır dışı edilme ve ömür boyu Danimarka’ya dönememe cezası verdi. Duruşma hakimi gerek tanıkların gerekse sanığın ifadeleri doğrultusunda doğru kararın verildiğini bildirdi. 

ÜT(AÖ/İD)