Ünsal TURAN/KOPENHAG () - DANİMARKA'nın Farum şehri belediye meclisi üyesi olan Neslihan Diksan, erkek kardeşinin nikahını kıydı.

Erkek kardeşi Hasan Diksan'ın, Hatice Arzu Gökcük'ün nikahını kıyan Neslihan Diksan, “Kareşimin nikahını kimin kıyacağı hiç konuşulmamıştı. Yasalara göre belediye meclisi üyelerdi nikah kıyabiliyorlar. Hasan bana 'Abla nikahımı sen kıyacaksın' deyince bu yasal hakkımı kullandım. Siyasi hayatıma başladığımdan beri ilk kez nikah kıyacağım için oldukça heyecanlandım. Hem ilk nikah hem de kardeşimin nikahıydı. Heyecan, mutluluk birbirine karıştı. Göz yaşlarımı tutabilmek için önce Türkçe sonra Danca konuşma yaptım. Karışık ve özel olan duygularımdan olsa gerek, çok sulu gözlü olmama rağmen gözyaşı akmadı gözlerimden. Fakat konuşmamın ilerleyen satırlarında bir düğüm hissettim boğazımda ve canım kardeşim Hasan Diksan, Hatice Arzu Gölcük'ü eş olarak kabul ediyor musun?' diyerek devam ettim. Hiç kıyamadığım kardeşimin nikâhını kıymış oldum" dedi.

Hasan Diksan ve eşi Hatice Arzu Gökcük de nikahlarnın ablaları tarafından kıyılmasının hayatlarının en önemli noktasında büyük önem taşıdığını ve çok mutlu olduklarını söylediler.

Diksan Diksan, kardeşi Hasan ve Hatice Arzu Gökcük'ün nikahını kıyarken şu konuşmayı yaptı:

"Sadece dünyaya değil, ahirete de bakan bir evlilik hayaliniz varsa bunu gerçekleştirecek olan en büyük vesile, her an sizi koruyup kollayacak, kanadınız, kolunuz olacak, düştüğünüzde tutup kaldıracak, iyiliğe teşvik edecek bir eş şüphesiz. İyi bir eşe sahip olmak, daha da önemlisi iyi bir eş olabilmek dünyada dahi cennettir. İyi günde, kötü günde, varlıkta, yoklukta, hastalıkta, tasada ve kıvançta. Belki de hayatınızda verdiğiniz en önemli karara adım attığınızda duyduğunuz temenni sözcükleri bunlar. Bu adımı imzalarınız ile birlikte atacaksınız. Aile cüzdanınız teslim edildikten sonra artık bir çiftsiniz. Bundan sonra kurduğunuz cümleler 'biz' diye başlasın, 'biz' diye bitsin. 'Biz sevdik aşık olduk, sevildik maşuk olduk, her dem yeni doğarız, bizden kim usanası' demiş Yunus Emre. Birbirinizden son nefesinize kadar usanmamanız dileğiyle. Kardeşime kıyamam, ama nikahını kıydım sizi karı koca ilan ettim."