DANİMARKA’da düzenlenen kamping fuarına Türk firmaları da katıldı. Fuarda, birbirinden lüks, karavanlar, kamp araçları yansıra, kamp çadırları, kamp malzemeleri, kamp yapacaklar için özel tasarlanmış bisikletler, giysiler gibi malzemeler tanıtıldı.
Fuarda en çok dikkat çekenler, Serhat Çıltık’a ait masaj koltuklarının sergilendiği 'We Care4u' ile, İstanbul’dan katılan 'Meriç Oto Aksesuarları' firması oldu. Tanınmış firmaların karavanlarında Meriç firmasına ait aksesuarların kullanıldığı görüldü. 'Meriç Firması' sahibi Muzaffer Meriç, fuara katılan karavan firmalarında kendi ürünlerinin kullanıldığını görünce büyük gurur duyduğunu belirterek şöyle dedi:
"4 yıldır Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde karavan, motor home fuarlarına katılıyoruz. Kopenhag’a ilk kez katılıyoruz. Artık daha önce ulaşamadığımız bölgelere ulaşmak istiyoruz. Araçların ön torpidolarına 'Mohin' denilen kaplamalar yapıyoruz. Bunu yerli ve yabancı ürünlerle yapıyoruz. Özelikle 'Motor home' denilen karavan gibi araçlar, Mercedes, Renault, Fiat gibi tanınmış markalarda ürünlerimiz kullanılıyor. Kamp araçlarının içi mobilya olduğu için bizim ürünlerimiz bir bütünlük sağlıyor. Burada tanıtılan bir araç markasında ürünlerimizi görmek bizi çok mutlu etti. Türk işadamları olarak dünyaya daha iyi açılmamız gerekir. Çünkü geleceğin yatırımı artık ihracatta. Büyüklerimizin dediği gibi yatan aslan yerine gezen tilki daha iyidir. Herkes Avrupa’yı hedeflemiş ama ben Danimarka’ya geldim benim gibi gençler Avrupa’ya açılırsa ülkemize iyi döviz kazandırırız diyorum."
"DANİMARKALILARI O DİNLENDİRİYOR"
İş gücü nüfusunun yaklaşık yüzde 96’sı çalışan Danimarka’da yorulan Danimarkalılar'ı sattığı masaj koltukları ile dinlendiren ülkenin en büyük masaj koltuğu ithalatçısı Serhat Çıltık da fuarda ürünlerine gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Burada masaj ürünlerimizi tanıtıyoruz. Bel, sırt, bacak ve ayak ağrıları için çok özel koltuklarımızı var. Danimarka romatizma hastalıkları konusunda çok büyük para harcayan bir ülke. 5 milyon nüfuslu ülkede yaklaşık 900 bin romatizma hastası var. Bu nedenle koltuklarımıza ilgi çok fazla. Kamp araçları fuarını gezenler bizim standımızda ürünlerimizi deneyip satın alıyorlar. Daha önce satın alanlar yeni modelleri istiyor. Katılımdan çok memnunuz. Danimarkalılar'ı biz dinlendiriyoruz."
Danimarkalılar da masaj koltukları sayesinde tüm günün yorgunluğunu üzerlerinden atabildiklerini söyledi. 3 gün sürecek kamping fuarını yaklaşık 45 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.