ALMANYA'nın Baden Württemberg Eyaleti'nin Ulm kenti yakınlarındaki Markbronn kasabasında Ulm Karadenizliler ve Trabzonspor Derneği tarafından düzenlenen 15'inci Kadırga Yayla Şenliği büyük ilgi gördü. 5 gün süren yayla şenliğine Almanya'nın yanı sıra Fransa, Belçika, Hollanda, İsviçre ve Avusturya'dan katılanlar oldu.
Yaklaşık 150 bin metrekareyi bulan etkinlik alanında çok sayıda kişi çadırlarda konakladı. Etkinliğe bazı Karadenizliler yöresel kıyafetlerle katıldı. Fadime Çebi ile Metin Çelik tarafından sunulan şenlikte Karadenizli Selçuk Balcı ve ekibi, Hülya Polat, Gökhan Aydın gibi sanatçılar sahneye çıktı. Sabah erken saatlerde başlayan eğlence gece yarısına kadar sürdü. Şenliğe katılanlar Karadeniz türküleri ve horonla doyasıya eğlendi. Şenlikte kurulan tezgahlarda yiyecek, kıyafet, hatta kemençe satıldı. Şenlik alanı bayrak ve afişlerle süslendi. Kemençesi ile sahneye çıkan Salim Şahin, şöyle dedi:
"Burada yurdumuzun 81 vilayetinden insanlar var. Ağırlık Karadeniz yöresi olsa bile yine de akşam programlarında her yöreye hitap etmek istiyoruz. Ayrım yapmadan herkesi elimizden geldiği kadar eğlendirmeye ve hoş tutmaya çalışıyoruz."
Liverpool takımının oyuncusu Samed Yeşil de arkadaş ve dostları ile katılımcılar arasında yer aldı.

FOTOĞRAFLI