ALMANYA'nın Köln kentinde sporcu ve tekvando hakemi Çetin Bozkurt'a 'kaçak imam çalıştırdığı' iddiasıyla 9.5 milyon euro ceza istemiyle dava açıldı. Bozkurt, daha önce de aynı suçlama ile 2 kez karşılaştığını, her seferinde kendisinden özür dilendiğini, son suçlama üzerine avukat bulmada zorlandığını söyledi.
Tekvando sporunda siyah kuşak sahibi ve aynı zamanda hakem öğretmeni olan Bozkurt, imam veya yapılan suçlamalarla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Bozkurt, şunları anlattı:
"İlk kez 2010 yılında Alman savcılığından bir mektup geldi. Burada kaçak imam çalıştırdığım ve vergisini vermediğim gerekçesiyle suçlamalar yöneltildi. Neye uğradığımı şaşırdım. Ben cami hocası değilim, benim camim de yok, sonuçta sadece sporcuyum ve tekvando hakem hocasıyım. Avukat tutup itiraz ettim, savcılık dosyayı inceleyip 'Bir karışıklık olmuş' diyerek bana bir mektup göndererek özür diledi. Aradan iki yıl geçti ve yine benzer suçlamalarla savcılıktan yeni bir kağıt geldi. Yine itiraz ettim ve eski özür mektubunu gönderdim, bunun üzerine yine benden özür dileyerek konuyu kapattılar. Ne var ki en son yine savcılıktan bir mektup geldi, yine aynı benzer suçlamalar var ve bu sefer benden 9.5 milyon Euro'luk dava açmışlar. Şaşırıp kaldım. Biriyle isim benzerliğim mi var yoksa başka bir şey mi bilmiyorum. Olanlara anlam veremiyorum. Açıkçası psikolojim de bozuldu."
Çetin Bozkurt, suçlamada öngörülen ceza miktarının çok yüksek olmasından dolayı kendisini savunacak avukatların bu miktarın yüzde 1'ini istediklerini, yaklaşık 100 bin Euro'nun da kendisine ağır geldiği için avukat bulmakta zorlandığını belirtti. Bozkurt, şöyle konuştu:
"Köln Konsolosluğu'ndan yardım istedim. Dokümanları istediler verdim ama yanıt alamadım. Alman televizyonlarını aradım, ilgilenmediler. Tanıdık bir avukat buldum ve duruma yine itiraz ettim. Şimdi ben bu davayı kazansam bile ilerde yine bana böyle suçlamaların yapılıp yapılmayacağını bilmiyorum. Psikolojim bozuldu ve tedavi olmaya başladım. Yetkililerden bana yardımcı olmalarını istiyorum, elim kolum bağlı ne yapacağımı bilmiyorum."