PFORZHEİM kentinin Nordstad semtindeki JCP-Judo-Clup Pforzheim spor kulübü, Baden -Württemberg Eyaleti'nin en iyi proje yarışmasından ikinci olarak uyum ödülü kazandı.
Hükümet yetkilileri ve spor çevresinden oluşan jüri en iyi projeleri seçerek aday belirledi. 1158 Proje içinde toplam 7 kategoride 5 aday belirlendi. Uyum sorumlusu ve Türk antrenörleri bulunan kulüp, eyalet çapında 7 kategoride 1158 proje ile yarıştı. Türk antrenör İbrahim Sönmezateş'in sosyal yaşam kategorisindeki 'Almanlar ve göçmenler arasında uyuma katkılarından dolayı, Çeşitli uluslaradan gençlerin uyum ve başarılı şekilde Taekwondoyla kaynaşması' projesi ile internette yapılan oylamada ikinci olarak ödüle değer görüldü. Ödüller, Stuttgart Sarayı'nda törenle verildi.
JCP-Judo-Clup Pforzheim spor kulübü adına, projesiyle yarışmada ikinci olan kulübün antrenörü ve uyum görevlisi İbrahim Sönmezateş'e ödülü Baden Württemberg Başbakanı Winfried Kretschmann verdi. Sönmezateş, ödülün bunun bundan sonraki çalışmaları için büyük bir motivasyon olacağını söyledi. Sönmezateş, ödülün kazanılmasında kulüplerinde çalışan herkesin ve velilerin katkısı olduğunu belirterek, "Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Baden Württemberg Eyaleti Başkenti Stuttgart da yapılan ödül törenine Eyalet Başbakanı Winfrıed Kretschmann, bazı Bakanlar, hükümet yetkilileri ve spor çevresinde çok sayıda davetli katıldı.
İbrahim Sönmezateş'e ödülünü Başbakan W.Kretschman ve Aile , Sosyal Bakanı K. Altpeter verdi. Şimdiye kadar spor çevresince, belediye başkanlığınca defalarca ödüllendirilen Sönmezateş ilk defa bu kadar yüksek düzeyde ödüllendirilmenin gururunu yaşadığinı söyledi. Ödül töreni misafirlerin onuruna verilen resepsiyonla sona erdi.