Nafiz ALBAYRAK/ NEW YORK () - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD Kongresi'nde Senato Tahsisatlar Komitesi'nin Dış Operasyonlar Alt Komitesi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye ile çok yakın çalıştıklarını söyledi.
Bakanlığın 2015 yılı bütçesiyle ilgili oturuma katılan Dışişleri Bakanı John Kerry, Türkiye ile ilgili bir soruya verdiği yanıtta, başta Suriye konusu olmak üzere Türkiye ile çok yakın çalıştıklarını belirterek, "Sahadaki insanlarla çok sağlıklı bir diyaloğumuz var, çok yakın çalışıyoruz. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, bu konuda çok dostça ve yakından ilgili, bize çok yardımcı" dedi.
Suriye'den Türkiye'ye çok sayıda sığınmacı geldiğine de değinen Kerry, "Türkiye'de şu anda çok fazla siyasi dinamikler var. Türkiye için böyle bir dönemde bu konulara tamamen odaklanılması zor. Şu anda seçimler nedeniyle daha çok içe dönükler" diye konuştu. Kerry, Türkiye ile İsrail ile ilişkilerin normale döndürülmesi konusunda da çalıştıklarını söyledi.
ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin yarın Londra'da Rusya Dışişleri Sergey Lavrov ile bir araya gelmesi ve iki bakanın Ukrayna'daki krizi ele almaları bekleniyor. Kerry'nin, İngiltere Dışişleri Bakanı Hague ile de görüşmesi öngörülüyor.

NA (GD/RT)