İZMİR'de toplu taşımacılıkta kullanılan yolcu kartı; Kentkart, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Ulaşım ve Biletleme Fuarı'nda 'En iyi genel hizmet ödülü'ne layık görüldü.
Mastercard'ın düzenlediği Transport and Ticketing Awards 2014'de yarışan Kentkart, rakiplerini geride bırakarak 'En iyi genel hizmet uygulaması ödülü'nün sahibi oldu. 27-28 Ocak tarihleri arasında Londra'da düzenlenen Ulaşım ve Biletleme 2014 Fuarı'nda Kentkart'a verilen ödülü, TKentkart'ın Genel Müdür Yardımcısı Tunga İşçimen ile Uluslararası Pazarlama Müdürü Güliz Öztürk aldı.
Çok amaçlı temassız akıllı kart projesini geliştiren Kentkart bu hizmetiyle ödüle hak kazandı. Mastercard'ın temassız akıllı kartı, müşterilerine dünyanın her yerinde ulaşım ve ödeme yapabilmelerini sağlıyor. Ayrıca kullanıcılarına, otopark ödemelerini, eğlence etkinliklerini, çevrim içi ve çevrim dışı ödemelerini yapmalarına da olanak veriyor.
Mastercard'ın her yıl dünya çapında sıradışı başarı gösteren akıllı bilet ve sistem sağlayıcılarına verdiği ödüller bu yıl toplam 7 farklı kategoride dağıtıldı. Avrupa'nın en büyük ulaşım ve bilet sistemleri fuarı, bu yıl 5. kez düzenleniyor. Fuar, sektörde faaliyet gösteren firma ve kuruluşlara Avrupa ve dünya genelinde hem toplu taşıma araçlarında kullanılan biletleme yöntemlerini tanıtma hem de yeni akıllı uygulamaları tanıtma fırsatı veriyor.
Fuara, aralarında Kentkart'ın da bulunduğu Avrupa ve dünya ülkelerinden 300'den fazla ulaşım operatörü katıldı.